Minden idők 8 legjobb szuperhősös filmje

Minden idők 8 legjobb szuperhősös filmje

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minden idők 8 legjobb szuperhősös filmje

A szuperhősökről szóló filmek igazi adrenalin-hullámvasutak, ahol a jó és a rossz harcol és a végén az igazság győzedelmeskedik. Az elmúlt húsz évben nem lehetett okunk panaszra, hiszen Hollywood ontja magából a Marvel és DC univerzumban játszódó filmeket, a közönség pedig falja őket.

Hogy ezek közül melyik volt a legjobb, merőben szubjektív, de abban mindenki egyetért, hogy az alábbi nyolc alkotás kiemelkedő volt ebben a műfajban.

Pókember (2002)

A Pókember 2002-ben jött ki és az eredeti trailerben még az szerepelt, hogy a címszereplő a New York-i epikus végső csata alatt egy hatalmas hálót sző az Ikertornyok közé.

Mire kijött a film, digitálisan eltüntették a Világkereskedelmi központ addigra leomlott két épületét, azonban a film így is méltó és hősies emléket állított a városnak.

A szuperhős-filmek legemlékezetesebb csókja is itt csattant el, mikor Kirsten Dunst érzékien lehúzta Toby Maguire maszkját, amint az fejjel lefelé lógott az esőben.

 

X-men (2000)

Az X-men húsz éve készült és már akkor sztárparádét és folytatásokat vonultatott fel, mikor még nem készültek futószalagon az ilyen filmek.

Azért kedvencünk, mert a főgonosz, Magneto motivációja érthető, mivel ő is a mutánsokat védi, meg persze azért, mert világsztárt csinált a zseniális Hugh Jackmanből, akinél tökéletesebben senki nem alakíthatta volna Wolverine-t.

 

A Galaxis Őrzői

Itt a szereplők nem olyan ismert, ikonikus figurák mint pl. Batman, Superman vagy Pókember, és éppen ezért lehetünk hálásak annak, hogy ez a film elkészült, mert lehengerlő karaktereket ismerhettünk meg.

Chris Pratt ellenállhatatlan humorral keltette életre Starlordot és a hátán vitte a produkciót, pedig a mellékszereplők is remekeltek.

A film tetőpontján a galaxis őrzői táncversenyre invitálják az ellenségeiket és ez a jelenet remekül mutatja, hogy milyen jól áll a humor a szuperhős filmeknek.

 

Wonder Woman

A film, ami végre kilányok és nők álmait váltotta valóra, hiszen itt a női főhős nem csak csinos kiegészítő az férfi szuperhős mellett, hanem ő maga a központi karakter.

Az addig szinte ismertelen izraeli színésznő, Gal Gadot telitalálat volt, hiszen érzékeny, mégis erőteljes alakítása hatására egycsapásra beleszeretett az egész világ.

 

Fekete Párduc

Az első szuperhős film, ami szinte kizárólag fekete színészekkel készült, és remek példa arra, hogyan kell látványos és izgalmas mozit csinálni.

Szerethető karakterek, pörgős cselekmény és fantasztikus látványvilág: a Fekete Párducban mindez maradéktalanul megvolt és a jobbnál-jobb fekete színészek is csillogtak benne.

 

Deadpool

A Deadpool kilóg kicsit a megszokott szuperhős-univerzumból, mert egyrészt erős benne a szexualitás, másrészt elég sötét humor jellemzi, de ez nagyon jól állt a filmnek, ami már most kultikus státuszba kezd emelkedni.

Ryan Reynolds lubickolt Deadpool szerepében és végre igazán megtalálta a helyét Hollywoodban ezzel az alkotással.

 

Avengers – Végjáték

11 év és 21 film vezetett ide, hiszen itt ért össze minden.

Nem volt könnyű dolga az alkotóknak belepréselni egyetlen filmbe az összes eddig megismert karaktert és a minden eddigit fölülmúló temérdek akciót, de ez mégis sikerült nekik, ráadásul úgy, hogy közben a történet sem szorult háttérbe.

A végső harc – mikor az összes Marvel szuperhős feláll Thanos ellen – egyszerre hátborzongató és diadalmas, a végén pedig szem nem maradt szárazon.

 

Batman – A Sötét Lovag

Azért áll a lista élén ez a film, mert tulajdonképpen nem is igazi szuperhős-film, hanem egy urbánus krimi-dráma, amit a rendező, Christopher Nolan becsempészett a mozikba.

Persze az is segített, hogy Heath Ledger élete alakítását hozta a Joker szerepében.

A film megmutatta, hogy a jó és a rossz nem mindig fekete vagy fehér és a szokásos színpompás forgatag helyett egy sötét, szürke hangulatú világot festett művészien a vászonra.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást