Milyenek lesznek 2020-ban az álomfürdőszobák? A legszebb trendek

Milyenek lesznek 2020-ban az álomfürdőszobák? A legszebb trendek

Címlap / Otthon / Dekor / Milyenek lesznek 2020-ban az álomfürdőszobák? A legszebb trendek

A Houzz magazin néhány hónapja készített egy felmérést, amiben azt vizsgálták, hogy a felhasználóik az elmúlt évben milyen szempontokat vettek figyelembe a fürdőszobáik felújítása során. Az 1300 háztulajdonos bevonásával készült felmérés eredményeként, a kapott adatokat összevetették az aktuális trendekkel és megjósolták, milyenek lesznek 2020-ban az igazán hívogató, valódi álomfürdőszobák!

Fontos szempont: legyen tökéletes a kikapcsolódáshoz

Azok, akik 2019-ben újították fel a fürdőszobájukat, 45%-ban jelölték, hogy a lakás ezen részére nem csak egyfajta tisztálkodó helyiségként tekintenek, hanem létfontosságúnak érzik, hogy pihenni is tudjanak benne. A felmérésben résztvevők majdnem fele nyilatkozott úgy, hogy a fürdőszobáikat elsődlegesen kikapcsolódásra használják, és a felújítás során is ezt a szempontot vették figyelembe.

Emiatt különösen nagy hangsúlyt fektettek a kényelemre, az esztétikumra, a modern kiegészítőkre és a könnyű tisztántarthatóságra. Minden bizonnyal nem meglepő, hogy a megkérdezettek 68%-ban vélték úgy, a rend és a tisztaság alapvető a korszerűsített fürdőszobákban.

A méret számít – de inkább csak a kabinban

Azok, akik nem újonnan építkeztek, hanem felújítottak, nem igazán akarták, vagy tudták megnövelni a fürdőszobájuk alapterületét. Ugyanakkor a válaszadók több mint fele nyilatkozott úgy, hogy a lehető legnagyobbra növelték a zuhanykabinjuk méretét és csaknem ennyien változtatták meg a fürdőszobájuk teljes elrendezését. 

Mivel nagyon sokan tekintenek egyfajta wellness-részlegként a fürdőjükre, sokak számára a kád beépítése elengedhetetlen része a felújításnak: az elmúlt évben fürdőszobát felújítók 62%-a rakatott kádat a fürdőjébe.

A legnépszerűbb kádak a lábon álló, lapos fenekű változatok voltak, a második legnépszerűbb fürdőszoba stílusba pedig a beépített kádak passzoltak igazán. Sokan voltak azok is, akik nem a kádban, hanem a méretes zuhanyzóban szeretnék inkább élvezni a forró vizet, a háztulajdonosok 24%-a el is távolította a már meglévő kádat a kabin javára.

Hiába egyre több az olyan alternatív lehetőség, mint amilyen a melegburkolat, vagy éppen a vízálló tapéta, még mindig a klasszikus csempék hódítanak igazán. A felújítások 83%-ában szerepelt a kerámia- vagy porceláncsempe, mint a fürdőszoba alapvető burkolata. Szintén népszerűnek bizonyultak a természetes anyagok, mint a kő, a márvány, a gránit, az ónix, vagy éppen a kvarcit. 

Milyen lesz az álomfürdőszoba 2020-ban?

A felújítások alapján már lehet következtetni arra, hogy a 2020-as fürdőszobák egyértelműen többfunkciósak és mindenekelőtt modernek, letisztultak, tágasak lesznek. Népszerűnek tekinthetőek a természetes anyagok és színek, és továbbra is a hagyományos burkolatok kerülnek túlsúlyba. A modern megoldások, mint amilyenek a beépített üvegfalak és polcok, vagy éppen a rejtett világítások egyértelműen hódítanak.

Az előrejelzések szerint az új fürdőszobák kihagyhatatlan alapeleme lesz a méretes, lehetőleg beépített, nem pedig után gyártott zuhanykabin.

Ha kádat vásárolnátok, akkor a legnépszerűbbek a lábon- vagy különálló változatok, és persze szerencsés, ha nem feledkeztek el a különféle világítástechnikákról sem. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást