Milyen színű kanapét válasszunk a nappaliba?

Milyen színű kanapét válasszunk a nappaliba?

Címlap / Otthon / Dekor / Milyen színű kanapét válasszunk a nappaliba?

Kanapé rendszerető embereknek

A fehér képezi az alapját minden elrendezési stílusnak. Egy nagyon modern, elegáns vagy skandináv stílusú nappaliba is illik. Előkelően mutatja be magát, emeli a dekoráció színvonalát. Az ilyen kárpitozású ülőbútorokat gyakran a rendszerető emberek választják. Ez elsősorban annak a ténynek is köszönhető, hogy egy ilyen színű huzatot meglehetősen nehéz tisztán tartani.

LS Alex kanapé fehér színben

Egy fehér színű kanapé kárpitanyagának válasszunk speciális szövetet, amely olyan funkcionális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a tisztán tartást; ilyenek például a vízzel könnyen lemosható AquaClean és EasyClean szövetek.

A szürkével az egyetemességre összpontosítunk

A szürke évek óta nagyon népszerű a belső terekben. Az ilyen kárpitozású kanapék nagyon felkapottak, mely minden bizonnyal a sokoldalúságuknak köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen más színnel kombinálhatók legyenek. Az ülőbútor arcát nagyon egyszerűen megváltoztathatja kiegészítők segítségével. Ezt a színt a legtöbbször a skandináv stílushoz társítjuk, melyet mi magyarok is nagyon szeretünk.

De hogyan hat ez a szín a közérzetünkre? A szürkének nyugtató hatása lehet, azonban nem szabad túlzásba vinni, mert akkor túlzottan lehangoló lesz a nappalink. Ezért azt javasoljuk, hogy kényelmes szürke színű sarokkanapéját kombinálja színes kiegészítőkkel. Ezek legyenek akár semleges, pasztell vagy kifejező, energizáló színű kiegészítők. Sok lehetősége van, ezek remekül passzolnak egy ilyen bútorhoz.

Arany és mustár velúr

Az arany és a mustár színek energiát és önbizalmat adnak. Emellett serkentik a kreativitást, és érdekes módon segítenek leküzdeni a félelmeinket. A kanapénk kárpitja ezekben a színekben annyira kifejező, hogy nincs szükségük semmilyen belső kiegészítőre.

Hangsúlyozzák az egyéni karaktert és a klasszikus hangulatot árasztanak. Remekül működnek akár retró stílusban, de a skandináv szürkéket is megtörik. Az arany vagy mustáros bársonyok finoman csillognak pihenés közben, kiemelik a klasszikus és elegáns bútorokat. A természetes bőrt utánzó velúr anyagok is népszerűek – nagyon méltóságteljesen néznek ki, ráadásul kellemes tapintásúak.

A bölcs kék

A kék pihentető hatással van ránk. Javítja a koncentrációt, előnyös a memóriára és a tudás felszívódására. Bár hideg színnek tekintjük, mégis az égre és a vízre, a tengerparti éghajlatra asszociálunk. A nappaliban lévő szófák kárpitjaként tökéletesen megtöri a szürke és fehér színeket. A kék árnyalatainak választéka is nagyon széles: babakék, királykék, viharkék, türkiz, jácint – a vízkéken át a mély indigó, a farmerre vagy szürkére emlékeztető színekig.

Azt javasoljuk, hogy választása egyértelmű legyen – akárcsak a fent bemutatott mennyinek tűnő LS Angela ágyazható sarok ülőgarnitúrán.

Kárpitozott sarokülő narancssárga színnel

A narancs nagyon merész árnyalat, éppen ezért gyakran választják az ilyen típusú emberek. Ez az élénk szín optimista hatással van ránk, energiát és bátorítást ad. Tekintettel arra, hogy egy sarokgarnitúra ilyen színű kárpitozással elég erős akcentust ad, ezért más erős színekkel visszafogottabban kombináljuk.

LS Bali sarokgarnitúra narancssárga színben

Remekül mutat a modern formájú bútorokon, mint például az LS Bali kinyitható sarokkanapé.

A kárpitozott bútorok színének kiválasztása nem egyszerű döntés – hiszen ezeket hosszú évekre vásároljuk, és sokáig fogjuk használni. Éppen ezért illetnie kell a belső terünkhöz, egyedi karaktert kell adnia, de tükröznie kell a természetünket is. Érdemes azt is átgondolni, hogyan töltjük majd az időt a nappalinkban. Ha ez egy olyan hely számunkra, ahol egy fárasztó nap után szeretnénk kikapcsolódni, válasszunk megnyugtató színeket. Amennyiben aktívabban töltjük az időt, válasszunk olyan színeket, amelyek energiát sugároznak, vagy serkentik a kreativitást.

Ha még mindig nem tudja eldönteni, hogy melyik anyag mellett szeretne pihenni, látogasson el a kanape-shop.hu weboldalára, ahol sok inspirációt, hatalmas kanapé és huzatválasztékot és hasznos tanácsokat találhat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást