Pénz és hivatás

Milliomosok szerint: 4 tulajdonság, ami kell a gazdagsághoz

Milliomosok szerint: 4 tulajdonság, ami kell a gazdagsághoz

Egy németországi kutatásban arról faggatták milliomosok egy csoportját, hogy szerintük milyen tulajdonságaiknak köszönhetik a sikereiket. A több mint száz, sikert sikerre halmozó férfi és nő az életére, viselkedésére vonatkozó teszteket töltött ki. Az elemzés során kiderült, hogy néhány személyiségjegyet mindannyian hordoznak. De melyek ezek a lényeges tulajdonságok?

Alkalmazkodóképesség

Sokan csak a milliomosok csillogó-villogó életét látják, és fogalmuk sincs arról, mennyi munka van a háttérben. Ezért is találták fontosnak kiemelni a megkérdezettek, milyen lényeges – és egyúttal milyen nehéz – az alkalmazkodóképesség.

Nincs olyan vállalkozás, amiben ne lennének mélypontok, hullámvölgyek, és amiben ne érezné soha azt a tulajdonos, hogy nem bírja tovább.

Sosem könnyű felállni a padlóról, vagy adott esetben elölről kezdeni valamit, hiszen ehhez egy jó adag rugalmasság és alkalmazkodóképesség szükségeltetik. Ez pedig főleg annak tükrében különösen nehéz, hogy a soron következő, egyben legfontosabb tulajdonság az önhittség.

Milliomosok szerint: 4 tulajdonság, ami kell a gazdagsághozKép forrása: Anna_Om/depositphotos.com

Önhittség

Az igazán gazdag emberek a legtöbbször saját vállalkozást irányítanak, tehát nem főnökösködik felettük senki. Ennek előnye egyben a legnagyobb nehézsége is: a sikerek és a kudarcok is egy ember kezében futnak össze. Felfelé ívelő vállalkozás esetében mindez alaposan feltölti az önbizalom-raktárokat, a kudarcokat követően viszont éppen az ellenkezője történik. Talán éppen emiatt van, hogy az egoizmussal, önhittséggel felvértezett emberek könnyebben halmozzák a sikereket: egyszerűen nem hagynak maguknak időt arra, hogy keseregjenek, vagy éppen meghátráljanak.

Akárhogyis nézzük, a siker mindig nagyban függ attól, mennyire hiszel saját magadban, avagy mekkora az önbizalmad.

Azok általában bele sem vágnak egy vállalkozásba vagy egy jó terv megvalósításába, akik nem hisznek a saját sikereikben.

Egyensúly

Ha milliókról van szó, biztos te is arra gondolsz, hogy csak fejvesztett munkáról lehet szó, de az igazság az, hogy ez a két dolog nem feltétlenül jár kéz a kézben. Persze, nem azt mondjuk mi sem, hogy dőlj nyugodtan hátra, és várd a sült galambot, de talán némileg érdekes tulajdonságnak számít a felsorolásban az egyensúly fontossága.

A megkérdezettek ugyanis úgy nyilatkoztak, hogy nagyon lényeges tényezőnek találják az életükben a stabilitást, az harmónia érzetét. A kezdetek kezdetén persze a tesztet kitöltők is többet gürcöltek, mint akkor, amikor már sikerre vitték az üzletüket, de lényegesnek tartották kiemelni, hogy milyen alapvető megtalálni a testi-lelki egyensúlyt. Ezzel nem igazán lehet vitába szállni, hiszen aligha ér valamit a megkeresett pénz, ha végül nem tudod élvezettel elkölteni, vagy éppen az egészséged bánja a törekvéseidet.

A megkérdezett milliomosok is úgy nyilatkoztak, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a lelki egyensúlyuk megtalálására és megtartására, továbbá az egészségük megőrzésére.

Kívülről szemlélve ez akár fél siker is lehet, hiszen mindenki szívesebben köt üzletet egy életvidám, egészséges és elégedett emberrel.

Lelkiismeretesség

A negyedik fontos tulajdonság a lelkiismeretesség volt, ami szintén arra utal, hogy aki önerőből építi a vállalkozását, annak sok mindent bele kell tennie a siker érdekében. Ugyan a kutatásból az derült ki, hogy sokszor eredményesebbek azok a vállalkozók, akik nem viszik túlzásba a lelkizést, tehát gyakran szigorúan az üzletet, nem pedig a körülményeket nézik, ez nem minden esetben célravezető.

Jó példa erre egy olyan vállalkozás, aminek a sikeressége nagyrészt azon múlik, mennyire elégedettek a dolgozók a körülményeikkel, fizetésükkel.

Azonban a lelkiismeretesség nem csak ilyen szinten nyilvánul meg a milliomosok életében, hiszen ide tartoznak azok a teendők, amiket a háttérben kell elintézni. Adott esetben lelkiismereti kérdés – és egyben a siker záloga – az is, visszahívod-e a leendő ügyfeleidet, körültekintően intézed-e a papírmunkákat, megfelelően bánsz-e az alkalmazottaiddal és így tovább.

Képek forrása: KrisCole/Depositphotos.comIgorVetushko/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást