Mihez kezdj a megunt ruháiddal?

Mihez kezdj a megunt ruháiddal?

Címlap / Otthon / Háztartás / Mihez kezdj a megunt ruháiddal?

Nyár elején a gardrób kétségtelenül frissítésre szorul, ám nem mindenki áll úgy anyagilag, hogy a legújabb darabokat gond nélkül beszerezhesse. Szerencsére több lehetőség is adódik arra vonatkozóan, hogy a megunt ruhákat újakra válthasd le, mégpedig gazdaságosan.

Eladás Facebook csoportokban

Manapság az egyik legjobb és leggyorsabb módja a ruhák cserélésének a különböző Facebook csoportokban való aktív részvétel. Ennek nagy előnye, hogy ha lakóhelyedhez közeli csoportot választasz, akkor nem kell számolnod a posta- és az útiköltséggel, hiszen meglátogathatjátok egymást egy délutáni séta során is.
A csoportokban nem csak vásárolhatsz, hanem el is adhatsz, bár az tény, hogy némi időt és energiát felemészt a megunt ruhák lefotózása, feltöltése, de könnyen szerezhetsz több ezer forintot a frissítésre.

Börzék a környéken

Több helyen rendeznek börzéket felnőtteknek, vagy babáknak, esetleg garázsvásárokat, ahol párezer forintért bérelhetsz asztalt és árulhatod az összes megunt, nem használt holmidat. 

Valódi piachangulat van az ilyen csereüzletek során, de a lényeg ugyanaz, mint a Facebook csoportokban: túladhatsz azon, amit meguntál, és jó áron juthatsz hozzá olyan darabokhoz, amikre szükséged van. 
Ha eladóként elsőre nem is, vásárlóként mindenképpen látogass el egy ilyen helyre, nagyon klassz cuccokat zsebelhetsz be.

Cserélhetsz is!

Nem csak eladhatsz és vásárolhatsz a közösségi aukciókon, hanem cserélhetsz is, ami áregyeztetés mellett ugyancsak nagy előny lehet. Így szert tehetsz a megunt kabátodból két újszerű felsőre, vagy éppen a márkás, sosem hordott farmerodat elcserélheted két aranyos éktalpú szandálra. 
Ne zárkózz el ezektől a lehetőségektől, hiszen ha a teljes csere nem is, a beszámítás még mindig szóba jöhet – így garantáltan te leszel a legsikeresebb eladó.

Kuponokért

Ha már a cserénél tartottunk, meg kell említenünk a marketingfogással felérő, ugyanakkor szerény pénztárcájú hölgyek számára nagyon is praktikus megoldást, mely szerint a boltok a használt ruhákat visszaveszik, újrahasznosítják, majd cserébe levásárolható kuponokat adnak.
Érdemes ezt a lehetőséget is megfontolni azon darabok esetében, amiktől nem tudtál megszabadulni az aukciókon, hiszen ha nem is olyan nagymértékben, de ezzel a módszerrel mégis tudsz némi pénzt kicsikarni a ruhatárad frissítésére.

Apróhirdetés

Az apróhirdetések mostanság meglehetősen háttérbe szorultak a közösségi oldalak végett, de még mindig nem kell lemondanod róluk, hiszen ha olyan terméket árulsz, amire a környéken nincs igény, akkor az apróhirdetésekre specializálódott oldalak jelenthetnek megoldást.
 
Fontos, hogy lehetőség szerint oldjátok meg a közös találkozást, de ha ez nem lehetséges, akkor csak előre utalást követően küldd el a terméket. Emellett legyél becsületes, ha valami hibája van a ruhának, akkor azt tüntesd fel, különben hamar híre megy a családnak, és senki sem fog vásárolni tőled.

Alakítsd át!

Nem csupán megszabadulhatsz a régi darabjaidtól, hanem át is alakíthatod őket, s ehhez nem mindig szükséges teljes varrógép-felszerelés. 
 
Az internetes videóknak hála, manapság már néhány kattintásból megtudhatod, hogyan lehet egy megunt pólóból divatos oversize felsőt csinálni, vagy miként lehet egy ollóval szaggatott hatású farmert, esetleg forrónadrágot varázsolni.
Emellett némi böngészés után az is kiderülhet, miként lehet a sálból táska, vagy a férfiingből vagány egyberuha… 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást