Miért olyan izgató a durva szex? Megvan a válasz!

Miért olyan izgató a durva szex? Megvan a válasz!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért olyan izgató a durva szex? Megvan a válasz!

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy csak azóta népszerű, amióta bejött A szürke 50 árnyalata a képbe. Az emberiséget mindig is érdekelte az intenzívebb szexuális élmények megélése, amit gyakran kisebb fájdalmak árán lehetett elérni. A legtöbb nő és férfi fantáziál arról, hogy a partnere valamivel erélyesebben teszi magáévá. De miért is van ez?

A BDSM (Bondage & discipline, Domination & submission) csakúgy virágzik, valószínűleg az E.L. James nyújtotta hátszél miatt is. Valójában már korábban is izgatta az emberek fantáziáját a durva szex, legfeljebb most már bátrabban merik kipróbálni annak köszönhetően, hogy kevésbé számít tabutémának. Mivel populárisabb lett, az embereknek már nem az jut róla az eszükbe, hogy ez beteges, perverz dolog, hanem valamelyest elfogadottnak tartják és vevők a kipróbálására! Valóban, azok, akiknek volt már benne részük, szívesen megismétlik újra meg újra. De mégis, mi olyan jó abban, hogy megvadulunk az ágyban?

A kutatások is bizonyítják, hogy igény van a durva szexre

Az Evolutionary Psychological Science pszichológiai folyóiratban megjelent tanulmányban több mint 700 olyan egyetemista vett részt, akiknek már volt részük olyan durva szexben, ami előre meg volt beszélve. Zöld utat kapott a harapás, a hajhúzás, a fenekelés, a kikötözés és a többi finomság. Mindkét nem képviselője egyöntetűen azt állította, hogy jóval izgalmasabb számára a durva szex, mint a gyengéd változata.

Sokaknak intenzívebb orgazmusban volt részük, és az is kiderült, hogy a férfiak tovább bírták az együttlétet, míg a nők hamarabb mentek el.

Ez pedig rendkívül fontos tapasztalat, hiszen jól tudjuk, hogy a nőknek több időre van szükségük az orgazmushoz. Semmi kétség tehát, a durva szex jelentős mértékben képes felizgatni őket.

Nicole Prause szexológus arra is rávilágított egy másik kutatás kapcsán, hogy az elfenekelés, a harapás, karmolás értelemszerűen fájdalmat okoz és ez sokakra izgató hatással van az ágyban. Ennek oka az lehet, hogy az agynak vannak bizonyos részei, amelyben a fájdalom érzékelése és a szexuális izgalom találkozik egymással.

VitalikRadko/depositphotos.com

Több válasz is van arra, miért olyan izgató

Igazság szerint nem létezik egyetlen válasz arra, mitől olyan izgalmas, kivételes a durva szex. Már csak azért sem, mert ahogy sok minden más, ez is egyénileg eltérő. Kezdetben természetesen sokakat a kíváncsiság vonzott, és tudni szerették volna, mi lehet annyira fenomenális a vad szexben. Pláne így, hogy egyre többen nyíltan beszélnek róla és vallják be, hogy a szexuális életük részévé vált ez a fajta közösülés. Azután mások azért részesítették előnyben, mert oldja a feszültséget, elvégre itt kicsit elszabadulhatnak az energiák és sokkal mozgalmasabb, aktívabb lehet, mint egy átlagos együttlét.

Megint mások szerepjátékként tekintenek rá és jól esik nekik kicsit elrugaszkodni a valóságtól. Felszínre törhet belőlük az állatias, vad énjük.

Nőket és férfiakat egyaránt lázba hozhatnak a mocskos szavak vagy éppenséggel a domináns partner, aki átveszi felettük az irányítást. Előtérbe kerülhetnek az ősi szerepek is, amelyben a nők a gyengék, míg a férfiak az erősek. A nőknek tudat alatt imponálhat a férfiak szenvedélyessége, amelynek mértéke egyértelműen azt üzeni, hogy őt akarja. Ez a típusú aktus mentes minden színészkedéstől, a felek megfeledkezhetnek magukról és átadhatják magukat az ősi ösztöneiknek és a nyers szexnek.

katalinks/depositphotos.com

Kellenek szabályok

Mielőtt ki szeretnétek próbálni, elengedhetetlen néhány szabály lefektetése. Ugyanis nem biztos, hogy egyformán szeretitek a karmolást vagy éppenséggel van egy bizonyos határ, amit nem kívántok átlépni, mint például felpofozni egymást. Tiszteletben kell tartani a másik fél igényeit. Legyen egy jelzés arra is, ha már soknak érzitek azt, amit a másik csinál.

Csak olyan dolgokba menjetek bele, amit igazán ki akartok próbálni vagy valóban tetszik nektek, így elkerülhetitek, hogy sérüljön a lelketek vagy éppen a testetek.

Nem szabad megfeledkezni arról, miszerint a durva szex nem a másik fél megerőszakolását jelenti. Lehet, hogy játékból azt mondjátok egymásnak „erőszakolj meg bébi”, de ettől még játéknak kell maradnia, épp attól működhet olyan jól, mert biztonságos keretek között történik. Nagyon sokat számít a durva szexnél az, hogy két olyan ember tegye, akik tökéletesen megbíznak egymásban. Csak annak engedjük át szívesen az irányítást, akiről tudjuk, hogy sosem okozna nekünk szántszándékkal sérülést és nem fog visszaélni a helyzetével. A cél nem más, minthogy mindkét fél élvezze az együttlétet és ha ezért mindent elkövettek, akkor jutalmul még izgalmasabbá válhat a szexuális életetek. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást