Miért fontos, hogy szeresd önmagad és te legyél az első?

Miért fontos, hogy szeresd önmagad és te legyél az első?

Címlap / Életmód / Egészség / Miért fontos, hogy szeresd önmagad és te legyél az első?

Volt már olyan, hogy azt figyelted, hogy hogyan gondolsz magadra és hogyan beszélsz önmagadról? Apróságnak tűnik, mégis sokat számít, hiszen ez befolyásolja azt, hogy hogyan érzed magad, hogy mit közvetítesz másoknak és hogy a környezeted mit gondol rólad. Lássuk, miket befolyásol az, hogy hogyan gondolkozol magadról és hogyan tudsz fejlődni benne!

Első az egészség

Ha elkezdesz többet foglalkozni azzal, hogy mikor mit érzel, és teszel azért, hogy nap, mint nap jobb legyen, akkor jobban tudod majd kezelni a stresszt, könnyebben tudsz majd fókuszálni arra, amit csinálsz és nem fogsz olyan hamar kiégni a munkától és a mindennapi hajtástól sem.

Mivel minden fejben dől el, ezért érdemes a belsőd ápolását is a mindennapi rutin részévé tenni.

Fontos, hogy ezt ne egy jutalomként éld meg, hanem a folyamat részeként, azaz legyen normális, hogy időt hagysz magadnak, míg megszokod az új dolgokat, ne erőltesd, ami nem megy, és gyakorold mindennap az önismeretet.

 

Önzőség?

Sokan az önzőséggel párosítják azt, amikor valaki tudatosan odafigyel önmagára és saját magát teszi az első helyre. Valójában ez éppen az ellenkezője ennek.

Ha odafigyelsz arra, hogy egy-egy érzésnek mi lehet az oka és megpróbálod kideríteni, hogy honnan ered vagy hogy hogyan tudnád megszüntetni, akkor szuper befektetést csinálsz.

Így olyan belső harmóniába kerülhetsz önmagaddal, amit mások is irigyelni fognak tőled, azaz erre soha nem szabad sajnálnod az időt.

 

A trendek ellen

Manapság nehéz a mindennapokban gyakorolni azt, hogy önmagadat szeresd és megfelelő időt szánj önmagadra, hiszen minden afelé tol és azt ordítja, hogy így lehetsz jobb, szebb, okosabb, gazdagabb vagy fontosabb.

Ez mind szuper, de valójában nem azt mondják ezzel, hogy nem vagy elég jó, szép, okos, gazdag vagy fontos? Hozzáállás kérdése.

Ha belegondolsz, egy magazint lapozgatva mindig arra vágysz, hogy te is olyan vékony, bársonyos bőrű vagy fiatal legyél, mint a címlapfotón tündöklő modell, amivel valójában saját magadat szidod és kicsinyled.

A fontos, hogy a körülötted lévő világból ne azt halld meg, hogy belőled mi hiányzik és te miben nem vagy jó, hanem a lényeget fogd meg, ami ennek pont az ellenkezője!

 

A szavak ereje

Lehet, hogy azt gondolod, hogy nem fontos, hogy hogy beszélsz azokkal, akiket szeretsz vagy magadban miket gondolsz saját magadról, pedig valójában nagyon sokat számít.

A szavaknak ugyanis óriási ereje van, még akkor is, ha nem mondod ki őket.

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a kedvesség vagy a jóság kiment a divatból, de ennek nem szabad bedőlnöd, hiszen minden egy pillanat alatt megváltozik, ha valakire rámosolyogsz, valakihez kedvesen szólsz vagy egyszerűen csak meghallgatsz valakit, akinek szüksége van rád.

Ha te változol, varázsütésre a környezeted is reagálni fog és lehet, hogy azok a kapcsolatok, amik az évek alatt kihűltek vagy akiktől eltávolodtál, újra visszatalálnak majd hozzád.

 

Hogyan csináld?

Lehet, hogy ezt a cikket olvasva most azt gondolod, hogy igen, ez valóban fontos, erre van szükséged és akár legszívesebben mától elkezdeném, de fogalmad sincs, hogy hogyan vágj bele?

Az, hogy önmagaddal foglalkozol és hallgatsz az ösztöneidre, a megérzésedre és saját magadat helyezed a középpontba, mindenkinél más folyamat eredménye.

Ne érezd magad teljesen elveszettnek, van néhány tuti tippünk, amikkel elindulhatsz az úton.

Egy általános jó tanács: mindig azt csináld és arra menj, amiben jól érzed magad, ha mások eltérítenének az útról, ne hagyd magad, higgy magadban!

 

Napi praktikák

Lehet, hogy neked az segít, ha egy fél órára el tudsz vonulni mindentől a kedvenc könyveddel.

Kipróbálhatod azt, hogy naplót vagy blogot vezetsz, amiben kiírod magadból az összes gondolatodat, ami éppen foglalkoztat, főzhetsz csak úgy kedvtelésből, játszhatsz órákig önfeledten a kutyáddal vagy megengedheted magadnak, hogy vegyél egy új ruhát, még akkor is, ha egyáltalán nincs rá szükséged, csak hogy örömet okozz magadnak.

Az is segít, ha egyszerűen figyelsz az érzéseidre, és többet csinálod azt, amit szeretsz és megkeresed az okát annak, amikor rosszul érzed magad.

Ez egy hosszú felfedezés, amiben vannak buktatót és hullámvölgyek, azaz készülj fel, nem fogod mindig szuperül érezni magad, de fontos, hogy ne add fel, hiszen egy biztos, jó úton jársz!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást