Miért akar mindenáron jóban lenni veled az exed? Ezek a gondolatok irányíthatják

Miért akar mindenáron jóban lenni veled az exed? Ezek a gondolatok irányíthatják

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Miért akar mindenáron jóban lenni veled az exed? Ezek a gondolatok irányíthatják

Az ex-kérdés sosem könnyű téma, de az biztos, hogy mindenkinek van róla véleménye. Egyesek úgy vélik, eleve lehetetlen jóban lenni azzal, akivel valaha komoly dolgok történtek köztetek, mások nem értik, miért nem alapvető a barátság szakítás után. De mi állhat a háttérben, ha az exed mindenáron jóban akar lenni veled?

Mert ez a kézenfekvő

Nagy csalódások után nehéz lehet elhinni, hogy valakik kézenfekvőnek gondolják a kapcsolat ápolását az exszel.

Ez főleg akkor lehet zavaró számodra, ha te elképzelhetetlennek tartod, hogy szóba állj a volt barátoddal, miközben az aktuális szerelmed rendszeresen beszélget a korábbi barátnőivel.

Nyilván van egy egészséges határ ezt a témát illetően, de bizonyos helyzetekben kifejezetten előnyös, ha nem mérgesedik el köztetek a helyzet. Ilyen pl. az, ha összekötnek még titeket az anyagiak (pl. közös lakáshitel esetén), vagy van egy gyermeketek.

Nyilván sokkal jobban jártok, ha emberi hangnemben, normálisan tudtok tárgyalni egymással, és nem akarjátok kisemmizni, tönkretenni a másikat.

Ha sikerül baráti viszonyt ápolnotok ilyen esetekben, az egyenesen csodálatos!

Mert egyszerűen ilyen

Ha eleve jószívűnek, kedvesnek ismerted meg a barátodat, akkor valószínűleg ez a szakítás után sem fog változni.

Persze, nem mindegy, hogyan és miért szakítotok, de ha nem is azonnal, idővel enyhülnek az érzelmek, és jó eséllyel meg tudjátok tartani a baráti viszonyt.

Ha valamelyikőtök részéről nagy volt a csalódás, akkor minden bizonnyal ez a baráti kapcsolat kissé felszínes lesz, és leginkább kimerül abban, hogy alkalmakkor megköszöntitek egymást egy üzenettel, vagy, ha összefuttok, beszéltek pár szót.

Ha nem volt ilyen nagy törés, csak eltávolodtatok egymástól, akkor ténylegesen lehettek akár barátok is. Minden bizonnyal azok voltatok egy ideje akkor is, amikor még hivatalosan együtt jártatok – többről már nem igen szólt a kapcsolatotok.

Szóval, nem mindig van hátsó szándék akkor, ha az exed kedves veled.

 

Mert birtokolni szeretne

Kevésbé barátságos vizekre evezünk, hiszen súlyos tévedés lenne azt állítani, hogy az exek mindig jó szándékkal, és pusztán kedvességből közelednek.

Vannak olyanok, akik még mindig szerelmesek, nem tudták elfogadni a szakítás tényét, és olyanok is, akik birtoklási vágyuk miatt képtelenek elengedni volt kedvesüket.

Honnan ismerheted fel, hogy a te exed is ilyen? Nos, az egyik első, intő jel, hogy emiatt szakítottatok.

Nem hagyta, hogy felnőtt módjára éld az életedet, irányítani akart, mindenben befolyásolt, állandóan hatást gyakorolt a döntéseidre. Emellett féltékeny volt mindenkire, aki körülötted élt.

Ugyanakkor nem tudtál könnyen szakítani vele, hiszen érzelmileg is zsarolt, de mindezek mellett rendkívül ragaszkodóan és odaadóan fejezte ki, mennyire szeret. Ez a személyiségtípus nem változik pusztán annak hatására, hogy szakítottatok!

Mert túlságosan narcisztikus

Az is előfordulhat, hogy az exed rendkívül narcisztikus jellem, és bár ebből elsőre nem arra gondolnál, hogy nehéz lesz vele szakítani, valójában pontosan erről van szó. Hiszen milyenek is azok, akik narcisztikusak?

Szinte szerelmesek magukba, úgy vélik, tökéletesek és hibátlanok, miközben mindenki mással elhitetik maguk körül, hogy nem elég értékesek.

Önzőségükből, irigységükből adódik, hogy képtelenek feldolgozni a csalódást, főleg azt, ha velük szakítanak. Egyszerűen nem tudják felfogni, hogy ilyen létezhet.

Megpróbálják bebizonyítani maguknak, hogy még mindig fontosak, értékesek, és igenis, az exnek meg kell bánnia, hogy ilyen végzetes hibát elkövetett. Ezért az, aki narcisztikus személyiségvonásokkal bír, jó eséllyel még nagyon sokáig üldözni fog „szerelmével” a szakítás után is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást