Micsoda átalakítások: előtte-utána fotók lakásokról, amiket te is megtehetsz

Micsoda átalakítások: előtte-utána fotók lakásokról, amiket te is megtehetsz

Címlap / Otthon / Dekor / Micsoda átalakítások: előtte-utána fotók lakásokról, amiket te is megtehetsz

A felújítások korát éljük – egyre többen fedezik fel a lehetőséget azokban a helyiségekben, lakásokban, amik első ránézésre reménytelennek tűnnek. Igaz, sok munka és idő kell ahhoz, hogy a csoda megtörténjen, de ha a saját kezedbe veszed az irányítást, egész biztosan olyat alkothatsz, amiben igazán jól fogod érezni magad.

Az átalakítások veszélye leginkább abban rejlik, hogy nem tudod jól felmérni, pontosan mekkora összegre, milyen biztonsági intézkedésekre lesz szükséged a cél eléréshez. Bár valóban sokat spórolhatsz, ha minden a terv szerint alakul, de legalább ilyen könnyen bele is eshetsz a csapdákba, és jóval többet is kifizethetsz az adott munkáért, mint ami megérné neked. Emiatt – főleg a nagyobb átalakítások, beruházások esetében – érdemes először kikérned egy szakember véleményét.

Persze nem arra gondolunk, amikor egy kidobásra ítélt bútordarabba próbálsz új életet lehelni, de mondjuk egy felújításra szoruló helyiség vagy komplett lakás, ház esetében véletlenül sem szabad kihagynod ezt a lépést. Jó, ha meglátod a lehetőséget mindenben, de mindig rettentően fontos, hogy mérlegelj és számolj.

Mi segíthet?

Természetesen rengeteget segítenek a különféle blogok, kreatív portálok, amik lépésről lépésre bemutatják, hogyan érdemes nekilátnod az adott felújításnak, sőt gyakran még a szükséges hozzávalókról is komplett listát kapsz.

Ezen felül érdemes használni valamilyen háromdimenziós tervező programot is, amit akár ingyen is letölthetsz, vagy online, regisztráció ellenében használhatsz. Persze ezek nem feltétlenül profi alkalmazások, de nem is az a lényeg, hogy a terven minden ugyanolyan legyen, mint később a valóságban. Ennél sokkal fontosabb, hogy a méreteket pontosan megadhasd, kalkulálhass, próbálgathass, és ne csak a fejedben, hanem a képernyőn is életre hívhasd az elképzeléseidet.

Addig is, amíg rászánod magadat a projektre, lássunk néhány nagyon izgalmas inspirációt a témában!

Hihetetlen átalakítások
Galéria / Hihetetlen átalakítások

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!