Hobbi / Otthon

7 mesés dolog, amit egy régi villanykörtéből tudsz készíteni

7 mesés dolog, amit egy régi villanykörtéből tudsz készíteni

A karácsonyfa éke

Bár az ünnepi szezon még elég messze van, akár már most elkezdheted gyűjteni az ötleteket arra, hogy idén még különlegesebbé tedd a karácsonyfát!

Ehhez pedig elegendő lesz néhány kiégett villanykörte, amiből festék felhasználásával cuki hóembert vagy akár rénszarvast is készíthetsz.

Mindössze arra figyelj, hogy óvatosan távolítsd el a körte tetejét, és cseréld ki akár egy kis kampóra, vagy köss köré madzagot: bármi jó lesz, amivel a faágakra akaszthatod.

 

Játékos hőlégballon

Ezt a dekorelemet leginkább gyerekszobába, azon belül is a plafonra érdemes felrögzíteni!

A villanykörték gömb részét vond be valamilyen anyaggal: akár te magad festhetsz rá akrilfestékkel, vagy használj hozzá papírmasé masszát.

A tetejéhez drótra vagy erős madzagra lesz szükséged, és hogy kerek legyen a kép, az aljára érdemes kis kosarat készíteni, például agyagvászon segítségével!

 

Mini terrárium

A nappaliba, kertbe, hálószobába, vagyis lényegében bárhová elhelyezheted ezeket a gyönyörű mini terráriumokat, hiszen mindenhol jól mutatnak.

A legjobb pedig az, hogy még csak nem is kell hozzá túl sok eszköz!

A tetején ezúttal is érdemes eltávolítani, kiszedni belőle az izzót, ugyanis ennek helyére kerülnek az apró kavicsok.

Élő növény az oxigén és víz hiányában nem tud életben maradni benne, ezért egy aprócska műnövényt érdemes a közepére rakni.

 

DIY esküvői dekor

A saját készítésű esküvői dekoráció egy ideje már nagyon népszerű, hiszen olcsó, segít újrahasznosítani a felesleges holmikat, és még gyönyörű is! Ezért olyan népszerűek mostanában a villanykörtéből készített díszek.

Ezt elsősorban fára, a főasztal mögé vagy a fotófalhoz érdemes elhelyezni: szedd ki a körtéből az izzót, töltsd meg vízzel, köss a tetejére madzagot, és már bele is teheted az olyan apró virágokat, mint a rezgő!

 

Csillámos vázaként

Ezt a dekorációt is használhatod esküvőkön, de a lakásodban is jól mutathat!

Az elv hasonló, mint az előző pontban, hiszen a villanykörte itt is váza funkciót tölt majd be, ám az átlátszó üveg helyett jó ötlet lehet befesteni.

A szoba színeivel harmonizáló árnyalatot érdemes választani, akár csillogó verzióban, hogy egy kis játékosságot csempésszen a berendezésbe.

 

Köszönőajándék esküvőkre

Az esküvőkön mindig nagy kérdés a pár számára, hogy milyen köszönőajándékkal lepjék meg a vendégeket.

Ha te is olyan megoldást keresel, ami olcsó, az újrahasznosítást segíti, és még imádni is fogják a meghívottak, válaszd a villanykörtéket!

Ezeket tisztítás után nyugodtan megtölheted cukorkával, majd egy kis masnival megtoldva máris remek ajándék válik belőle, amit a gyerekek garantáltan imádni fognak!

 

Hógömb régi villanykörtéből

A DIY hógömböket elkészíteni szerencsére nem túl nehéz, ezért is olyan népszerűek például a dunsztos üveges változatok.

A villanykörte ehhez képest kisebb alapot biztosít, apróbb tárgyak férnek csak bele, de az elv ugyanaz marad, és talán még különlegesebb is lesz a végeredményt!

A neten rengeteg DIY tippet találsz hógömb otthoni elkészítésére, amit a villanykörténél is alkalmazni tudsz.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást