5 mesebeli uzsonna-inspiráció, aminek nem tudnak ellenállni a gyerekek

5 mesebeli uzsonna-inspiráció, aminek nem tudnak ellenállni a gyerekek

Címlap / Életmód / Receptek / 5 mesebeli uzsonna-inspiráció, aminek nem tudnak ellenállni a gyerekek

Biztosan te családodban is vannak olyan napok, amikor hiába veszed elő a legprofibb szakácstudásod, a gyerekek valahogy semmit sem akarnak megenni. Mostantól végleg búcsút inthetsz ennek a problémának, ugyanis van egy remek ötletünk az ilyen alkalmakra: legközelebb lepd meg a legkisebbeket egy mesefilmek által inspirált étel összeállítással! A vidám percek (és persze a jóllakottság) garantált, hiszen melyik gyermek tudna ellenállni egy Micimackós vagy egy Minyonos uzsonnának?

Bohókás összeállítás

Mit szólnál egy Goofy-mintás elrendezéshez?

Elsőre talán egy kicsit bonyolultnak tűnhet a formázás, de ha jobban megnézed, nem is lesz szükséged olyan sok hozzávalóra.

Vágj le néhány szelet kenyeret, és alakítsd úgy, hogy abból a mesefigura arca jöjjön ki.

Ezután a fekete részeket akár padlizsánnal is helyettesítheted, a szemét pedig főtt tojásból és mazsolából dobhatod össze.

A többi már teljes mértékben rád van bízva, de ha szeretnél sokszínű uzsonnát összeállítani, tegyél bele paradicsomot, sárgarépát, salátát, brokkolit, és persze néhány kisebb szelet fasírtot.

Uzsonna Sohaországban

 Ha a te gyermeked is imádja Pán Pétert, már nem is kell azon gondolkodnod, milyen uzsonnával lepd meg délután. Tegyél a tányérra salátát és néhány kisebb paradicsomot, majd formázz meg egy szelet kenyeret – ez lesz Péter arca.

A szeme készülhet főtt tojásból (de igazából ennek csak a kreativitásod szabhat határt), a hajának pedig vágj fel vékonyan néhány apróbb csík sárgarépát.

A kalapjának érdemes körtét választanod, és hogy feldobd a képet, próbálj meg formázni néhány csillagot egy kisebb szelet sajt segítségével.

Egy asztalnál Olivérrel és társaival

Vegyél elő egy szelet kenyeret, és igazíts a formáján úgy, hogy végül a képen látható cica arcot kapd.

Ezzel a nehezén már túl is vagy, és csak a részletesebb dekorálás vár rád.

Ehhez szükséged lesz némi sajtra, felvágottra, tojásra, fekete olívabogyóra és málnára, de ha a cica bajszát sem szeretnéd kihagyni, keress némi spagetti tésztát is.

A további díszítés rád van bízva, de a legjobb, ha tésztát és gyümölcsöt is teszel mellé, hogy tápláló, változatos, ugyanakkor egészséges legyen gyermeked étkezése.

Toy Story a rosszkedv ellen

Ez már egy kicsit aprólékosabb munkát igényel, mint a korábbi uzsonnák, de annál nagyobb örömmel fogadják majd a gyerekek!

Egy kör alakú kenyérre formázd meg Buzz arcát (mindössze felvágottra, főtt tojásra és almára lesz szükséged), majd ezt helyezd rá egy kisebb salátaágyra.

Ez alatt egy félbevágott almára, paradicsomra és persze salátalevelekre gondoltunk, de természetesen nyugodtan kiegészítheted a listát.

Ha pedig szeretnéd még jobban feldobni a mesterművet, sajtból formázhatsz rá csillagokat, sőt, akár pakolhatsz mellé kivit és/vagy sós perecet. Nem is olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, igaz?

Étvágy az egekben

Létezik olyan gyerek, aki ne nézte volna csodálattal a házat, ami színes lufik segítségével repülte át a világot? Ugye, hogy nem!

Gondolj csak bele, milyen nagy örömmel fogadják majd a mesefilmből inspirált uzsonnát; ráadásul az elkészítése sem igényel sok időt!

Egy szelet párizsiból már elkészítheted Russel arcát, amit akár némi padlizsánnal és sárgarépával alakítgathatsz.

A ruhája készülhet sajt- és sárgarépa szeletekből, mellé pedig nyugodtan tehetsz főtt tojást és zöldségeket is.

Csupán néhány perc, és mégis milyen ínycsiklandozóan mutat a tányéron!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!