Ez a menyasszonyi ruha mutatna rajtad a legjobban

Ez a menyasszonyi ruha mutatna rajtad a legjobban

Címlap / Szerelem / Esküvő / Ez a menyasszonyi ruha mutatna rajtad a legjobban

A nagy napon mindenki a legjobb formáját szeretné megmutatni, és csodadiéták ide vagy oda, érdemes olyan ruhát választanod erre az alkalomra, ami tökéletesen illik a nagy napra. Összeszedtük a ruhaválasztás legfontosabb szabályait, és azt is megmutatjuk, milyen fazon állna neked a legjobban, hogy ne vessz el egyedül a fehér habos tüll-tengerben.

A ruhapróbán

A ruhapróbára mindenképpen vidd magaddal a következőket: egy cipőt, aminek ugyanolyan magas a sarka, mint annak, amit az esküvőn viselsz, azt a melltartót, ami a nagy napon is rajtad lesz, egy jegyzetfüzetet, mert az ötödik ruha után már minden össze fog folyni, egy barátnőt vagy rokont, akinek maximálisan megbízol az ízlésében.
Ha olyan ruháét találtál, ami tetszik, mindenképpen mozogj benne egy kicsit, hogy érezd, kényelmes-e. Ha a szalonnak nem elég jó a megvilágítása, nyugodtan kérdezd meg, hogy kimehetsz-e a ruhában a fényre, mert itt a legapróbb részletek is jobban látszanak.

Tisztázd a fő kritériumokat

A szalon tanácsadói valószínűleg tudnak majd segíteni, hogy az alkatodnak legjobban megfelelő ruhát válassz, azt azonban nem tudhatják, milyen az ízlésed, mit szeretsz, mi illik a személyiségedhez. Nekik is sokat segítesz, és valószínűleg te sem borulsz ki, ha úgy mész a ruhapróbára, ha van elképzelésed arról, mit szeretnél.
Döntsd el, hogy a modern vagy klasszikus vonal áll közel hozzád, esetleg egy kis extravagáns ruha is belefér. Foglald össze néhány mondatban, hogy milyen esküvőt terveztek, hány vendég lesz, kinti vagy benti fogadást tartotok, elegáns vagy laza buli lesz-e. Egy apró templomban a 10 fős násznép mellett furán mutathat egy óriásabroncsos tüllcsoda, de egy bazilika oltára előtt te fogsz elveszettnek tűnni egy egyszerűbb fazonban.

Van egy kis pocakom – mit viseljek?

Ma már az sem kelt senkiben megdöbbenést, ha valaki gömbölyödő hassal áll az anyakönyvvezető elé, sőt vannak, akik kifejezetten hangsúlyozni szeretnék ilyenkor, hogy bizony már nem csak ketten vannak.
Ha azonban a melled alatti plusz kilók nem ilyen eredetűek, és inkább szeretnéd eltakarni őket ezen a napon, válassz V kivágású, mell alatt húzott fazont, ami egyrészt az ízléses dekoltázsra tereli a hangsúlyt, másrészt a lefelé bővülő fazon elrejti, amit el kell rejteni. Kerüld azokat a ruhákat, aminek a felső része túlságosan díszített, vagy nagy abroncsuk van, mert ezek szélesebbnek mutatnak, mint amilyen valójában vagy.

Pici a mellem – mit viseljek?

Sokan azt gondolják, akinek karcsú, modell alkata van, annak nem lesz gondja a menyasszonyi ruha kiválasztásával, pedig nem könnyű olyan fazont találni, ami nem nyomja össze a vékony csontozatú, kicsit fiús testalkatú lányokat. A feszes, testhez simuló ruhákat érdemes kerülni, mert ezek csak az erős csontokat emelik ki, de egyébként szinte bármilyen fazont viselhetsz, ha az alkatodhoz igazítják néhány pliszével, behúzással, fodorral vagy tüllel.
Bátran viseld a habos-babos, díszített fazonokat, mert ezek nőiesebbé teszik az alakodat. Régi trükk, hogy aki apró mellei miatt nem szeretne dekoltázst, az elől zárt, és a hátat szabadon hagyó ruhát választ, ami legalább olyan szexis lehet, mint a keblet sejtető fazonok.

A képen: Varga Andrea ruha

Széles a csípőm – mit viseljek?

Akinek a csípője széles, a válla viszont keskeny, az inkább kerülje a testre simuló fazonokat, mert ezek csak még jobban kihangsúlyozzák az erősségeit, a sellőfazon pedig különösen kerülendő.
A klasszikus, báli ruhás fazonok a bő szoknyarésszel jól állnak neked, de bármilyen fazon előnyös, ami egyensúlyt teremt az alkatodban azzal, hogy a vállaidat hangsúlyozza egy érdekes dekoltázzsal vagy izgalmas díszítéssel. A V-kivágás és a csónaknyak is jól fognak állni.
A képen: Dalaarna ruha

Széles a vállam – mit viseljek?

Ha a válladat szélesnek, a csípődet viszont vékonynak találod, bátran válassz szűkebb fazonú, akár merész ruhákat is, hiszen ezek a nőiességedet hangsúlyozzák. A nagy dekoltázs és a csónaknyak kerülendő, mert ezek még jobban hangsúlyozzák a válladat, akárcsak a túldíszített felsőrész.
Jól állnak viszont a váll nélküli fazonok, amik a mellrésznél halmozzák a díszítést vagy az anyagot, mert ezek ott erősítenek, ahol szükség van rá. Ha az elképzeléseidbe belefér, megpróbálhatod a rövid, vagy elöl rövid, hátul hosszú fazonú ruhákat is.
A képen: Dalaarna ruha

Gömbölyű vagyok – mit viseljek?

A homokóra alkat, a széles csípő, telt mellek és vékony derék minden nő álma, de a menyasszonyi ruhákkal vigyázni kell, mert könnyen túl sok lehet a jóból. Kerüld a testre simuló fazonokat, amik összenyomhatnak, mert ezekben nem nőiesnek, inkább molettnek fogsz tűnni.
A túl erős, feltűnő díszek is kerülendőek, mert csak nagyobbnak mutatják azt, aminek már éppen megfelelő a mérete. Válassz egyszerű vonalvezetésű, a test idomait követő, de nem szorosan tapadó ruhákat, egyszerű vállrésszel vagy keresztbe lapolással. Ezek pontosan ott hangsúlyoznak, ahol kell, és a nőies alakodat se többnek, se kevesebbnek nem mutatják, mint amilyen valójában is.
A képen: Leder Barbara ruha

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást