Egészség / Életmód

Normális a menstruáció előtti impulzív evés? Utána jártunk!

Normális a menstruáció előtti impulzív evés? Utána jártunk!

Ilyenkor is próbálj meg az egészséges ételekre koncentrálni, még akkor is, ha szíved szerint jégkrémen és pizzán élnél egész nap. Válassz cukormentes, kisebb jégkrémet, és rendelj fitnesz pizzát, vagy csinálj magadnak otthon. A lényeg, hogy nem feltétlenül kell napokig mindent összeenned, ha kívánós vagy.

A mozgás is nagyon jó figyelemelterelés lehet ilyenkor. Ráadásul az általa keletkező endorfinok még segítenek is abban, hogy a hangulatingadozásaid és a fáradékonyságod javuljon egy kicsit. Nem kell kemény edzéseket végigcsinálni, ha nincs kedved. Bőven elég, ha egy nagyot sétálsz, és közben valami egészséges italt kortyolgatsz, hiszen a hidratálás ilyenkor is legalább annyira fontos, mint máskor.

Végül, és nem utolsó sorban: beszélj róla! Ha tudatosítod magadban a helyzetet azzal, hogy a barátnőkkel megbeszéled, hogyan érzel, könnyebben állhatod meg az óriási falásrohamokat, ha tudod, hogy más is hasonló problémákkal küzd. Ha van olyan barátnőd, akivel egyszerre menstruáltok, akár ilyenkor találkozhattok is, és elterelhetitek egymás figyelmét egy kis egészséges nasi mellett.

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást