Teszt: Te mennyire vagy kedves és tapintatos az emberekkel?

Teszt: Te mennyire vagy kedves és tapintatos az emberekkel?

Címlap / Életmód / Lélek / Teszt: Te mennyire vagy kedves és tapintatos az emberekkel?

Az emberek jónak és kedvesnek születnek, ám a körülményeink idővel alakulnak: mindenki másmilyen terhet cipel, és bizony nem mindenkinek könnyű kedvesnek lennie.

Ám vannak, akiket éppen a nehézségek erősítenek meg, míg másokat azok tesznek másokkal szemben utálatossá… Te tudod, mennyire bánsz jól az emberekkel?

0%

Bevásárolni készülsz, amikor látod, hogy egy korodbéli nő gőzerővel kutat a pénztárcájában, de nem talál aprót, amivel kiválthatná a kocsit. Mit teszel?

Az egyik kolléganődnek új, jómódú partnere lesz – bár a személyisége nem változik, egyre csinosabb és drágább ruhákban jelenik meg. Egyik nap már nem bírod ki szó nélkül: mit mondasz?

Éppen lakásavató bulit tartasz, amikor az egyik vendéged véletlenül kiönti a vörösbort a szőnyegedre. Hogyan reagálsz?

Az egyik régi barátnőddel már vagy fél éve szervezitek a találkozót, de ő – immáron második alkalommal – az utolsó pillanatban lemondja. Hogyan reagálsz?

Éppen hazafele mész egy húzós nap után, amikor észreveszed, hogy egy utcabeli néni előtted battyog jól megpakolva. Segítesz neki?

A szerelmed fél óra késéssel érkezik haza, és egy szót sem szólt arról, hogy megvárakoztat. Hogyan reagálsz?

Ha valakivel lezáratlan vitába keveredsz, hogyan fejezed le a párbeszéded?

Mennyire bánsz jól az emberekkel? Teszteld!
Túlontúl is kedves vagy másokkal!

Teszt: Mennyire bánsz jól az emberekkel?

Imádnivalóan figyelmes és kedves vagy másokkal, és nem csak a szeretteid érezhetik optimista felfogásodat, látásmódodat. Ha mindenki ilyen lenne ezen a világon, akkor az megtestesítené az idilli állapotot, de sajnos messze nem a többség viselkedik úgy, ahogyan te. Emiatt lehet egy hátránya annak, hogy te ennyire odaadó és figyelmes vagy: könnyen visszaélhetnek a kedvességeddel. Természetesen emiatt nem kell változtatnod a mindennapi hozzáállásodon, de bizonyos élethelyzetekben, például a karrieredet illetően egyáltalán nem gond, ha kiállsz magadért. Fontos, hogy tisztában legyél az értékeiddel és ne hagyd, hogy mások kihasználják a jószívűségedet!
Jó, hogy ebben is megtaláltad az arany középutat!

Teszt: Mennyire bánsz jól az emberekkel?

Nagyon jól egyensúlyozol az önfeláldozó kedvesség és a karakán ellenállás között. Tudod, mikor kell határozottabban fellépned, kiállnod saját magad és a véleményed mellett, de azzal is tisztában vagy, hogy bizonyos helyzetekben a kedvességgel sokkal előrébb juthatsz. Időnként adsz, máskor viszont kapsz, és ez így van rendjén. Már csak az annyi a teendőd, hogy ezt a felfogást és hozzáállás nagyon sokáig megőrizd.
Vajon miért vagy ilyen sokszor rosszindulatú?

Teszt: Mennyire bánsz jól az emberekkel?

Olyan, mintha a keserűség a mindennapjaid szerves részét képezné, és azt éreznéd, mintha minden és mindenki összeesküdött volna ellened. Úgy véled, az emberek szánt szándékkal bántani akarnak, és sokszor kényelmesebb, ha nemes egyszerűséggel távol tartod magadat tőlük. Ha valaki segíteni akar, akkor azonnal a lehetséges hátsószándékokat keresed, ha túl kedvesek veled, nyomban gyanút fogsz. Nem veszed észre a jó szándékot, nem is hiszed el, hogy valaki őszintén, elvárások nélkül tudna kedves lenni. Ebből a szemszögből vizsgálva érthető, hogy te sem akarod gyakorolni azt, milyen másokkal igazán jót tenni. Pedig hidd el, az állandó duzzogás és gonoszság-keresés nélkül sokkal nagyobb harmóniában élhetnél – nem csak önmagaddal, a világgal is!

Oszd meg az eredményed:

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!