Házi csokoládé
Az a jó a házi csokoládéban, hogy egész biztosan nem kerül bele extra adalékanyag, és garantáltan olyan ízvilágot teremt, amire te vágysz. Ha nem vagy rest beszerezni néhány szilikonformát, akkor pedig villámgyorsan készíthetsz akár személyre szóló, édes és rendkívül gusztusos ajándékokat is. Sőt, ízlésesen díszítheted a frissen készült süteményeidet… De lássuk is a hozzávalókat!
Hozzávalók:
40 g kakaópor,
60 gramm kókusztejpor,
60 gramm természetes édesítő (pl. stevia, eritrit – lehetőleg por állagú),
50 gramm kókuszolaj,
ízlés szerint további magvak, aszalványok, természetes aromák, stb.
Elkészítés: Keverd össze a száraz hozzávalókat egy edényben, majd olvaszd meg a kókuszolajat, és öntsd a többi alapanyaghoz! Forgasd össze a többi ízesítővel, és szilikonformába kanalazd bele a csokoládét. Ezután tedd hűtőbe, és 1-2 órán belül már fogyaszthatod is, a szilikon formából könnyedén ki tudod majd pattintani. Akár hetekig is eláll a hűtőben!
Tipp: Mivel minden kakaópor más és más, továbbá nem mindenki szereti egyformán édesen a csokoládét, a formába kanalazás előtt érdemes kóstolnod. Az egyéni ízesítők függvényében előfordulhat az is, hogy több kókuszolajra lesz szükséged, de ez tökéletesen látszik majd a massza állagán. Nem szabad sem folyósnak, sem száraznak lennie!
Hozzávalók:
40 g kakaópor,
60 gramm kókusztejpor,
60 gramm természetes édesítő (pl. stevia, eritrit – lehetőleg por állagú),
50 gramm kókuszolaj,
ízlés szerint további magvak, aszalványok, természetes aromák, stb.
Elkészítés: Keverd össze a száraz hozzávalókat egy edényben, majd olvaszd meg a kókuszolajat, és öntsd a többi alapanyaghoz! Forgasd össze a többi ízesítővel, és szilikonformába kanalazd bele a csokoládét. Ezután tedd hűtőbe, és 1-2 órán belül már fogyaszthatod is, a szilikon formából könnyedén ki tudod majd pattintani. Akár hetekig is eláll a hűtőben!
Tipp: Mivel minden kakaópor más és más, továbbá nem mindenki szereti egyformán édesen a csokoládét, a formába kanalazás előtt érdemes kóstolnod. Az egyéni ízesítők függvényében előfordulhat az is, hogy több kókuszolajra lesz szükséged, de ez tökéletesen látszik majd a massza állagán. Nem szabad sem folyósnak, sem száraznak lennie!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!