Életmód / Lélek

8 érzés, amit csak a nagyon önbizalomhiányosok érezhetnek. Ismerős?

8 érzés, amit csak a nagyon önbizalomhiányosok érezhetnek. Ismerős?

Meg kell nézned a telód, ha egyedül maradsz egy helyzetben

Ha elmész egy társaságba és hirtelen minden hozzád közeli ember kimegy a mosdóba, mit csinálsz? Fesztelenül beszélgetsz tovább a többiekkel, vagy kimész te is a velük, esetleg azonnal telefonálgatni, sms-ezni kezdesz?

Ez egyértelműen kishitűségre vall – inkább vegyél erőt magadon és próbálj meg társalogni a többiekkel; meglátod, könnyebben fog menni, mint gondolnád, ráadásul egy kis magabiztosságot is szerezhetsz ezáltal!

Konfliktuskerülés lvl végtelen

Borzasztóan bántja az igazságérzetedet a főnököd vagy a kollégád viselkedése, de te szinte észrevétlenül átalakítod az érveidet és valahogy mindig igazat adsz a másiknak?

Higgy magadban! Nem fogsz tudni azonnal asztalt borítani az érdekeidért, de kezdd kicsiben: legközelebb, egy ilyen helyzetben úgy állj neki a vitának, hogy összeírod az érveidet – ér puskázni az önbizalomfejlesztés jegyében!

Nem lépsz ki otthonról smink vagy „megfelelő” szett nélkül

Ellenőrző kérdés: képes vagy leugrani a boltba alapozó, szempillaspirál nélkül, egy laza melegítőben úgy, ahogy általában otthon lazítani szoktál? Ha a válaszod nem, akkor túlságosan érdekel, mit gondolnak mások – inkább határozzon meg az, hogy te milyennek látod magad!

Végezz gyakorlatokat: először a boltba ugorj le, aztán menj el sétálni a csumpi szettedben… Ha ezek már mennek, sokkal felszabadultabb leszel (aztán vigyázz, nehogy melóba is így menj a végén)!

Fáj a kritika

Ha valaki megdicsér, az alap, de ha kritizál, az gyomorgörcsökkel és iszonyatos szorongással, majd egy hosszú feldolgozási fázissal jár? Akkor kimondhatjuk, hogy nem igazán bírod a kritikát, mert félsz, hogy nem felelsz meg mások elvárásainak.

Most gondolj bele: ki az, aki napi 24 órában, az élete minden területén tökéletesen teljesít? Inkább csinálj viccet a hibáidból és tanulj is belőlük, mert tökéletlenség nélkül fejlődés sincs…

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást