Egészség / Életmód / Lélek

5 dolog, amit a kreatív emberek másképp csinálnak

5 dolog, amit a kreatív emberek másképp csinálnak

Sokan gondolják úgy, hogy a kreativitás egy adottság, ami vagy megvan valakiben, vagy nincs. Azt viszont tudnod kell, hogy ez még csak meg sem közelíti a valóságot! Ez a “szuperképesség” ott rejtőzik mindenkiben, legyél akármennyire logikus gondolkodású, vagy igazi álmodozó. Ha kíváncsi vagy, hogyan hozhatod elő magadból, mindenképpen olvass tovább: akad ugyanis néhány dolog, amit a kreatív emberek másképp csinálnak, és neked is hasznodra válhat még.

Nem keresik az inspirációt…

Inkább az inspiráció találja meg őket! Nem próbálják meg magukra erőltetni a munkát (ez alatt pedig a festést, írást, vagy táncot értsd, ne a hétköznapi melódat), mert tudják, hogy a legjobb ötleteket nem lehet parancsra megteremteni.

Ettől függetlenül nyitottak a világra: látnak is, nem csak néznek, és nem szorítják időkeretbe az alkotást. Arról nem is beszélve, hogy bármiben észreveszik a szépséget. Sokszor egy hétköznapi falevél vagy a napsugár képes inspirálni őket, mindezt azért, mert más szemmel tekintenek rá.

 

Sosem félnek kockáztatni

A kreatív emberek bátran vágnak bele új dolgokba, még akkor is, ha az nem garantálja a sikereket. A szokatlan, komfortzónán kívüli események ugyanis felnyithatnak olyan ajtókat, amelyek létezéséről még csak nem is tudtak, és ezáltal új “világokba” pillanthatnak be.

Ez pedig együtt jár azzal, hogy nem félnek a kudarctól. Hiszen mi a kihívás abban, ha minden elsőre sikerül? Sőt, pontosan tudják, hogy a hibák nem visszarántják őket, hanem ellenkezőleg; így tudnak csak igazán fejlődni, és közelíteni a céljuk felé.

Képesek átalakítani a fájdalmat

Valószínűleg te is éltél már át olyan borzalmas eseményeket, amelyek lemoshatatlan pecsétet nyomtak a lelkedre. A kreatív emberek ezt a fájdalmat megpróbálják a javukra fordítani, és nem hagyják, hogy ez megkeserítse az életüket.

Újraértelmezik őket, más szemszögből tekintenek rájuk, és például festészet vagy írás formájában kiadják magukból. Inspirálódnak belőle, és a negatív energiát alakítják át pozitívvá, ami segít nekik a fejlődésben.

Nem félnek egyedül lenni

A legtöbb kreatív embert gyakran tartják magányosnak, sőt, néha kívülállónak, mert nem igazán tartoznak egy klikkbe sem. Valójában viszont nem erről van szó. Csak szimplán jól érzik magukat társaság nélkül is, hiszen sok esetben így tudják kiteljesíteni a képzelőerejüket.

Gondolatban új vidékeket barangolnak be, meglepő ötleteket fogalmaznak meg – ezt pedig hogy tehetnék meg 5-10 ember mellett üldögélve? Így nem is zavarja őket, hogy “különböznek” másoktól, sőt, ennek még az előnyeit is rögtön észreveszik.

 

Előbb cselekszenek, utána gondolkodnak

Noha sokat álmodoznak, ettől függetlenül a legtöbb kreatív ember azelőtt cselekszik, hogy végiggondolta volna a következményeket. Ennek az az oka, hogy egyfajta “Igenember” mentalitásuk van: belemennek a váratlan helyzetekbe, mert tudják, hogy ebből születhetnek a legizgalmasabb dolgok.

Hiszen mi értelme a terveknek és vágyaknak, ha azt a valóságban sosem élik meg? Egy váratlan lehetőség nagy adag optimizmussal vegyítve pedig olyan helyzeteket hozhat létre, amiben bőven találhatnak inspirációt – szinte bármihez. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást