Életmód / Egészség

Melyik virág illik mostani lelkiállapotodhoz? Rezgések, esszenciák, mérhető összefüggések

A Bach-virágesszenciákat azoknak ajánlják a szakemberek, akik úgy válik, rossz irányba tart az életük. Szoronganak, depressziósak, félelmekkel küzdenek vagy magányosak, bizonytalanok, de késznek érzik magukat a változásra, változtatásra. A már több mint hetven éve, terápiásan alkalmazott cseppek a megnevezett növények virágainak rezgését tartalmazzák.

Virág és lelkiállapot

A virágesszenciában a növények nem fizikailag vannak jelen, hanem információtartalmukkal, energetikai rezgésükkel. A szervezet felismeri, azonosul és megérti ezeket a virág által tartalmazott információkat, és ha hagyjuk, akkor testileg és lelkileg harmonizálódunk is ezekkel a pozitív információkkal.

Olyasmi ez, mint amikor belépünk egy virágüzletbe. A gyönyörű növények között mindig lesz néhány, ami valamiért nem tetszik nekünk, de lesznek olyanok is, amelyeket azonnal hazavinnénk.

Ezek az érzések természetesek, és ha lenne időnk és műszereink ott abban a pillanatban megvizsgálni, hogy az adott virág milyen rezgéssel bír, az vélhetően ugyanolyan lenne, mint a mi adott lelkiállapotunkhoz kapcsolódó rezgés.

A 38 féle Bach-esszencia korhatár nélkül használható és gyógyszertárakban is kapható. Kiválasztásuk nem igényel különösebb szaktudást, mindig az aktuális lelkiállapotot kell figyelembe venni.

Íme, néhány növény, amely jó hatással van a félelmekkel, boldogtalansággal kapcsolatos problémákra.

 

Vasfű – A lelkesedés virága

Előfordul, hogy túlbuzgóságunk miatt elveszítjük a mértéket és hirtelen idegesek leszünk. Vannak ismerőseink, akik fanatikusan próbálnak meggyőzni másokat a saját igazukról.

Olvastad már?  A világ legmegnyugtatóbb dala, a tudomány szerint

Ez onnan ered, hogy szilárd elképzeléseik és szigorú elveik vannak, melyekhez mereven ragaszkodnak. Fel sem merül bennük, hogy más is lehet jó, mint amit ők annak hisznek. Erős akaratuk van és lelkesek, viszont képtelenek ellazulni, relaxálni, pihenni egy kicsit.

Azt gondolják, hogy a lazítás egyenlő a lustasággal, folyton tenni kell valamit és másokat is arra ösztönözni, hogy tevékenykedjenek. Éppen az ilyen emberek számára javasolt a vasfű, amely segíti az elengedést és az elfogadást.

Segít elfogadni mások nézeteit, megmutatja a mértékletesség hasznát és jó hatással van a kapcsolódó testi tünetekre (fejfájás, kimerültség, álmatlanság, magas vérnyomás).

Napvirág – A pánik virága

Aki hajlamos könnyen pánikba esni, túlzottan aggodalmaskodó és kritikus helyzetekben nem tud világosan gondolkodni, annak nagyon ajánlott a napvirág megismerése és esszenciájának használata.

Nem csak pánikrohamok esetén, hanem hosszabb ideje fennálló félelem és idegesség esetén is jó megoldást jelent.

Hatása abban érvényesül, hogy képessé tesz felülemelkedni a félelmeken, oldja a feszültséget és megkönnyíti a döntést.

Nyitottá és bátrabbá teszi az aggodalmaskodót és segíti a megértést, illetve a válság kezelését.

Olvastad már?  10 fantasztikus parfüm, amik felejthetetlenül különlegesek

Kerti borágó – A boldogság virága

Bátortalanság esetén, bánat és szomorúság enyhítésre ajánlható. Érzelmi válság és boldogtalanság kezelésére kiváló gyógyír a nehéz időkben.

Kedvetlenség vagy csüggedtség kezelésére is régóta használt növény a kerti borágó. A keleti orvoslás szerint kinyitja a szív csakrát és erősíti a szív meridiánt.

Növeli a személyes boldogság érzetét, eközben bátorságot és erőt ad továbblépni, oldja a depressziót és a szomorúságot.

Fügekaktusz – A párok virága

Azoknak a pároknak javasolt, akik szeretnének jobban egymásra hangolódni. Növeli az érzelmi és a testi kompatibilitást, az akalmazkodó készséget.

Növeli az érzelmi együtt rezgést és segíti a harmóniát. Legjobban akkor fejti ki hatását, ha mindkét fél használja egy időben.

Segíti a nehéz vagy  szélsőséges helyzetekhez való alkalmazkodást, legyen az fizikai vagy lelki szinten.

Kamilla – A harmónia virága

Azoknak ajánlott, akik érzelmileg instabilak, álmatlanságtól szenvednek és a stressz a gyomrukban összpontosul. Pozitív változásról számolnak be azok is a kamilla esszencia használata után, akik egyébként gyorsan dühbe gurulnak.

Hipnoterápiákhoz, fájdalomcsillapításhoz, gyomoridegesség és vese problémák kezelésére javasolt. Fokozza a természetes morfin termelést ezzel egyfajta fájdalomcsillapítóként is hat.

Stabilizálja az érzelmeket, nyugodt alvást biztosít, hasfájós babáknál segíti az emésztést és csökkenti az emésztési nehézséget.