Életmód / Ezotéria

Melyik a kedvenc virágod? Ezek a legjobb tulajdonságaid

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – de melyiket szereted a legjobban? A virágoknak üzenete, jelentése van, nem véletlenül ajándékozzuk őket olyan sok különböző alkalommal. Az, hogy számodra melyik a legkedvesebb, a személyiségedről is árulkodik. Neked melyik sziromcsoda legkedvesebb?

Rózsa

A rózsa igazi klasszikus, mindent túlélő és pompás növény, ami szépsége ellenére tüskéivel igazán kegyetlen is tud lenni.

Ha a rózsa a kedvenced, valószínűleg fontosak számodra a hagyományos értékek, a család, az otthon, szereted megélni a nőiességedet, de ha a számodra fontosak védelméről van szó, szívós és kemény is tudsz lenni.

Finom és elegáns vagy, de a személyiséged legalább annyira összetett, mint a rózsa szirmai.

Aki meg akar ismerni, annak sok időt kell eltöltenie veled, hogy megértsen.

Ibolya

Az ibolya apró szirmaival csendesen húzódik meg a fűszálak között, de pompás színe és fantasztikus illata mégis sokak kedvencévé teszi.

Ha az ibolya a kedvenced, nem szereted a hivalkodást, inkább csendesen meghúzódnál a háttérben, de valószínűleg neked is van valami olyan vonzó tulajdonságod, ami folyton feléd fordítja az emberek figyelmét.

Ez lehet a kivételes intelligencia vagy a remek humorérzék is.

Olvastad már?  Ezt szimbolizálja igazából az, hogy milyen színe van a rózsának

Bár nem mindenki előtt tárod fel a valódi érzéseidet, valójában nagyon is szenvedélyes tudsz lenni. Ezt az oldaladat azonban csak az arra érdemesek láthatják.

Napraforgó

Arra nézel, amerre a nap süt, így mögéd kerül minden árnyék. A napraforgó hatalmas, sárga fejével önmagában is vidám, energikus látvány, arról nem beszélve, hogy egész nap követi a fényt.

Ha ez a virág a kedvenced, te is pozitív beállítottságú, energikus személyiség vagy, akit nem egyszerű letörni.

Pozitív szemléletedet képes vagy másokra is átragasztani, és bár tisztában vagy a képességeiddel, nem hivalkodsz és nem keresed a könnyebb megoldásokat, azt teszed, amit tenned kell.

A legkilátástalanabb helyzetben is megőrzöd optimizmusodat, és bármilyen szituációban feltalálod magadat.

Liliom

A liliom érzéki, finom és az egyik legnőiesebb növény.

Szívesen teljesedsz ki a gondoskodásban és törődésben, sokan úgy láthatják, hogy néha már kissé túlaggódó vagy, de amikor bajban vannak, mégis jól esik számukra a közelséged.

Bár semmi sem áll távolabb tőled, mint a közönségesség, az érzékiség és az intimitás mégis nagyon fontosak számodra, és ha valakit egyszer beengedsz a bűvkörödbe, el sem tudja majd hinni, hogyan lehet egy ennyire elegáns és törékeny nő ennyire szenvedélyes is.

Olvastad már?  Less be a személyiséged rejtett területeibe egy érdekes önismereti modellel, a Johari-ablakkal

Pipacs

Szenvedélyes, vörösen izzó vadvirág, ami nem ott nő, ahová ültetik, hanem ahová a természet sodorja.

Ha a pipacs a kedvenced, kicsit zabolátlan, kicsit megfoghatatlan vagy, aki szeret a saját szabályai szerint élni.

Éppen egyszerű nyíltságod, őszinteséged az, ami a legtöbb embert megragadja, és ami miatt megkedvelnek téged.

Szenvedélyességedet és lobbanékonyságodat le sem tagadhatnád, de nem is akarod. Te egyszerűen ilyen vagy, és aki nem tud ilyennek elfogadni, az előbb vagy utóbb kikerül a képből, mert megváltoztatni biztosan nem tud.

Tulipán

A tulipán kifinomult, elegáns, látszólag törékeny, vastag szirmai mégis tökéletes tölcsérben záródnak össze, védelmezve a virágport.

Ha a tulipánért rajongsz, szereted az egyszerű dolgokat, amelyek nem próbálnak többnek látszani, mint amilyenek valójában, és önmagukban is értékesek.

Nagyon erős személyiség vagy, aki összetartja a családot, de közben képes vagy megőrizni a nőiességedet.

Aki egyszer közel kerül hozzád, az mindig számíthat rád, és tűzön-vízen keresztül képes vagy kitartani mellette.