Divat / Stílus

Melyik csizmafazon áll a legjobban? Ezt hordd a lábhosszod szerint

Melyik csizmafazon áll a legjobban? Ezt hordd a lábhosszod szerint

A combod és a lábszárad aránya

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kizárólag a lábszáruk vastagságával törődnek, mikor csizmát választanak, pedig az igazság az, hogy figyelembe kell venni a combok és a lábszárak arányát is. Abban az esetben, ha ez a két terület egyforma hosszúságú, igazi mázlista vagy: gyakorlatilag bármilyen csizmát felvehetsz. Persze, ekkor is számítanak az egyéb adottságok, pl. az, hogy milyen magas vagy, mennyire vagy telt, vagy éppen mit akarsz ellensúlyozni, kiemelni. Ugyanakkor sokkal kevesebb szempontot kell figyelembe venned, mint azoknak, akik eltérő méretűek a comb- és a lábszárcsontjaik.

1. Bonprix, 2. ecipo.hu, 3. Borgo, 4. AboutYou (háttér: starchim01/pixabay.com)

Ha a combcsontod rövidebb

Bár mindenki hosszú combokra vágyik, csak keveseknek adatik meg ez a különleges tulajdonság. Bizonyára sok szempontból balszerencsésnek érzed magadat rövidebb combcsontok esetén, de az igazság az, hogy egy csizmával nagyon könnyen ellensúlyozni tudod ezt a „hiányosságot”. Ebben az esetben bátran kísérletezgethetsz akár rövidebb fazonokkal is, hiszen nem kell attól tartanod, hogy azok optikailag túlságosan rossz helyen metszik a lábszáradat – az ugyanis eleve kellően hosszú. Ha szeretnéd ezt a hatást még jobban kiemelni, megteheted: nyugodtan felveheted a térdig érő csizmákat is, ezek segítségével (különösen, ha egy kis sarok is társul a fazonhoz), kifejezetten hosszúnak tűnhetnek a lábaid. 

1. ecipo.hu, 2. Borgo, 3. AboutYou, 4. Reserved (háttér: starchim01/pixabay.com)

Ha a sípcsontod rövidebb

Sajnos ebben az esetben már nem vagy olyan szerencsés, ugyanis ezt a hiányt a legnehezebb ellensúlyozni az öltözködéseddel. Egyértelműen javasolt, hogy sarokrésszel ellátott csizmát válassz, viszont a platform esetben nem annyira előnyös, hiszen az nem emeli meg kellőképpen a sarkadat, így nem is igazán tudja optikailag nyújtani a sípcsontjaidat. Semmiképpen sem jó ötlet, ha lábközépig érő csizmát választasz, sokkal jobban jársz a térdig nyúló változattal, magas sarok esetén pedig a bokacsizmával is tehetsz egy próbát. Érdemes összehangolnod a csizmád és a nadrágod színét: kifejezetten előnyös lehet, ha ezek harmonizálnak, összeolvadnak egymással, hiszen így vezetik a tekintetet és hosszabbnak mutatják a lábszáradat.

1. ecipo.hu, 2. AboutYou, 3. Zapatos, 4. Answear (háttér: starchim01/pixabay.com)

RITKÁN JÓ VÁLASZTÁS

Ha nem vagy igazi modellalkat, vagy legalábbis nem áldott meg tökéletes virgácsokkal a sors, akkor érdemes kerülnöd azokat a csizmákat, amik a vádlid közepén érnek véget. Ezek az alsó lábszár legvastagabb részét emelik ki, ráadásul optikailag ketté is vágják a területet, ezért arányaiban tekintve a legkevesebb nőn mutatnak jól. Hasonló a helyzet a combcsizmákkal, amik ugyan csodálatosan hangsúlyozzák a szépséges lábakat, ki is emelhetik azok előnytelen vonásait – persze csak akkor, ha vannak.

 

 

MINDIG JÓ VÁLASZTÁS

Ehhez képest biztos befutóknak számítanak a kicsivel térd alatt végződő fazonok, ezek szinte minden alkaton és lábszáron jól mutatnak. A mostanában különösen népszerű bokacsizmák már két esélyesek, és esetükben nem is annyira a lábak hossza, mint azok szélessége dönt. Kevésbé előnyösen mutatnak azokon, akik teltebb alkatúak, vagy erősebb alsó lábszárral, bokával rendelkeznek. 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást