Mindannyiunkkal előfordult már, hogy több pékárut vettünk, mint amennyi még frissen elfogyott volna. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a szemetesben kellene landolnia. Sőt, bizonyos ételek kifejezetten maradékból, például néhány napos kifliből a legfinomabbak. Ha tehát legközelebb te is úgy érzed, hogy felesleg keletkezett a konyhában, akkor gondold újra, és készítsd belőle olyan ételeket, amik talán még a friss, ropogós kiflinél is finomabbak.
2/7 Rakott kifli
A rakott kifli is egy roppant gyors és egyszerű megoldás, ráadásul szintén sokféle verzióban elkésztheted. Karikázd fel a kiflit, közben pedig melegíts fejet. Keverj össze azonos mennyiségű tojást és tojássárgáját, majd alaposan keverd ki cukorral. Add hozzá a tejet, és tedd bele a kiflikarikákat. Hagyd 15 percig ázni, majd tedd egy margarinnal kikent tepsibe, és ízlés szerint például gyümölcsökkel és lekvárral is rétegezheted. Tedd a sütőbe, és ha megpirult a teteje, ki is veheted. Hagyd néhány percet hűlni, és ráadás lekvárral vagy tejszínhabbal tálald.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!