8 meglepően biztonságos sport gyerekeknek

8 meglepően biztonságos sport gyerekeknek

Címlap / Életmód / Egészség / 8 meglepően biztonságos sport gyerekeknek

Szülőként valószínűleg kettős érzés kavarog benned a csemete és a testmozgás kapcsolatát illetően: egyfelől szeretnéd, hogy egészséges, aktív felnőtté cseperedjen, ám félted is a sérülésektől. Bizonyos sportágak biztonságosabbak a többinél, ezeket ajánljuk most figyelmedbe.

Úszás felügyelettel

Az úszás kiváló edzés, és a megfelelő technika elsajátítása után valóságos élmény űzni. A kicsik imádnak a medencébe ugrálni és bohóckodni, de szüleik gyakran a fulladás rémétől rettegnek.
A szakképzett oktató segédletével és felügyeletével történő úszóiskolákban azonban nem kell tragédiától tartani – biztosan működik ilyen a közeletekben!

Túrázás

A túrázás mintha kezdeni kimenni a divatból, pedig a jó levegőn történő sétánál, a természet fölfedezésénél kevés egészségesebb tevékenység akad.
Már négyéves kortól ajánlott, hiszen az óvodás korúak is nyitottak a növény- és állatvilágra. Arról nem is beszélve, hogy járulékos időtöltésként a látottak fotózása vagy lerajzolása is szóba jöhet.

Tollaslabda

Mindössze két ütő és egy labda kell hozzá, amit akár kétezer forint alatt is beszerezhetsz.
Fejleszti a látás útján történő érzékelés és a mozgáskoordináció összehangoltságát, és a közben történő futkosás intenzív mozgást jelent. Ha te is kipróbálod a csemetével, talán az egyik kedvenceddé válik!

Bowling

A bowling – talán a nehéz golyó miatt – első hallásra felnőtt mókának tűnhet, ám gondolj bele, gyerekszemmel milyen izgalmas lehet!
Valóban nem a legizzasztóbb mozgásformák egyike, de fejleszti a koordinációt, a türelmet, emellett pedig sikerélménnyel is szolgál. Sőt, akár családi összejöveteleket, baráti találkozókat is lehet szervezni a teremben.

Jóga

Egy lótuszülésben ücsörgő apróság még fantáziaképként is mosolyra késztet, ám tény, hogy az évezredes múltra visszatekintő keleti mozgásforma minden korosztály valamennyi tagjának ajánlott.
A legtöbb jógastúdióban szerveznek mama-baba foglalkozást, így az izgága piciből kiegyensúlyozott, összpontosítani képes kisember válhat.

Harcművészetek

Átmozgatnak, megtanítanak küzdeni, fejlesztik az izmokat, javítják a tartást és kitartásra nevelnek.
A szakképzett oktatókkal folyó órákon a gyerekek valójában nem ütik vagy rúgják meg egymást, csupán imitálják a támadáshoz, illetve a védekezéshez szükséges gyakorlatokat. Nem kell attól tartanod, hogy az utódod kék-zöld foltokkal tér haza!

Tánc

Segít levezetni a fölösleges energiát, emellett együttműködésre tanít. A lehetőségek száma végtelen, hiszen a klasszikus és a modern tánc, valamint ezek kombinációja biztosan tetszeni fog nektek.
A legújabb trend a hip-hop, amit kisfiúk és kislányok egyaránt imádnak. Oktató DVD-k segítségével akár otthon is elsajátíthatóak az alapok.

Falmászás, kalandpark

A biztosítókötéllel és szakértői felügyelet mellett történő falmászás vagy kalandparkozás által akár a korai tériszony is leküzdhető, hiszen a kicsikben általában erősebb a kalandvágy, mint a félelem. A fal vagy a fa tetejére feljutni ráadásul olyan sikerélményt jelent, ami hozzájárul az egészséges önbizalom kiépüléséhez.
Reméljük, tippjeink között akad olyan, ami elnyerte a tetszésed. Mielőtt azonban döntést hoznál, ne felejtsd el először is megkérdezni a kis érintettet, hogy valójában mit szeretne! Nyugodtan mutasd meg neki a listát, hátha egy új ötlet felülkerekedik a korábbi elképzelésén.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!