A módszer, amivel eltűntetheted a dezodor foltokat

A módszer, amivel eltűntetheted a dezodor foltokat

Címlap / Otthon / Háztartás / A módszer, amivel eltűntetheted a dezodor foltokat

Az első lépés mindig az legyen, hogy ellenőrzöd a dezodorod típusát. Bizonyos fajták ugyanis szinte garantáltan foltossá teszik a ruhádat, sok esetben még úgy is, hogy lezuhanyoztál, és nem kented be magad semmivel, amikor felveszed a pólódat.

Ha spray-t használsz, mindig várd meg, míg megszárad a bőröd, így elkerülheted a fehér csíkok kialakulását, a nagyon krémes változatokból pedig csak keveset kenj a bőrödre, mert ezek száradás után is morzsolódnak, és egy idő után olyan mélyen beissza magát a deo az anyagba, hogy a mosás sem szedi ki. Ebből a szempontból egyébként a géles dezodor a legjobb választás, mert ez nem igazán hagy fehér foltot a ruhádon.

A sárga foltok már más kategóriába tartoznak, hiszen ezek jóval makacsabbak.

Kialakulásukról az tehet, hogy a testedben lévő olajak összekeverednek a dezodorban megtalálható alumíniummal és cirkóniummal, amelyek az idő előrehaladtával fokozatosan elszínezik az anyagot.

Általában ez ellen az egyik legjobb megoldás, ha alumíniumtól mentes dezodort szerzel be magadnak, hiszen bár önmagában a test olajai és az izzadtság keveredése is sárgíthatja a ruhát (pláne, ha ez a nagy melegben az anyag és a bőröd között reked, és a baktériumok elszaporodnak), de azért ilyenkor ez lényegesen lassabban történik meg.

A fehér foltok ellen

1. Ha próbáltad már egy kis vízzel orvosolni a problémát, hamar láthattad, hogy nem fog működni az ötlet, hiszen sok esetben az anyag megszáradása után a fehér folt ugyanúgy ott virít. Ha pár másodperces megoldásra van szükséged, jó ötlet, ha a foltot nem vízzel, hanem egy farmernadrág szárával kezded el dörzsölni: ez az anyag ugyanis segít eltüntetni a dezodor nyomát, és magán a farmeren sem fog látszani!

2. De ugyancsak használhatod erre a nedves törlőkendőket, amelyek akár a fekete ruháról is pillanatokon belül eltüntetik a dezodort. Csak arra figyelj, hogy gyengéden nyomd neki a foltnak, hogy véletlenül se dörgöld szöszössé a pólót.

3. Ha már későn vetted észre a fehér foltot, sajnos csak a mosás segíthet, de önmagában ez kevés lehet! Azt javasolják, hogy mielőtt bedobod a gépbe a pólót, vízben áztasd meg egy kicsit, hogy a kémiai anyagok ne okozhassanak gondot az anyagban. Ha ezt nem teszed meg, behajítod a szennyesládába, és néhány napig a fehér folt ott van rajta, sajnos a mosás után is láthatod még a nyomát.

indrepau/depositphotos.com

4. És mi van akkor, ha kimostad, megszáradt, de például a hónaljánál továbbra is ott van a fehér folt? Ebben az esetben jöhet a fehér ecet! Egy keveset önts az érintett területre, engedd, hogy beigya, majd egy fogkefe segítségével gyengéden dörzsöld az anyagot, ezt követően pedig éjszakára hagyd ázni benne. Másnap egyszerűen csak mosd ki a gépben, és már el is tűnik a folt.

A sárga foltok ellen

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást