Megdőlnek a divatszabályok! Mondj igent a váratlan kombinációkra

Megdőlnek a divatszabályok! Mondj igent a váratlan kombinációkra

Címlap / Stílus / Divat / Megdőlnek a divatszabályok! Mondj igent a váratlan kombinációkra

Megdőltek már azok a régi divatszabályok, amikhez mindig ragaszkodnunk kellett, hogy divatos outfitet varázsoljunk magunkra reggel. A cipőd és a táskád legyen ugyanolyan színű, a harsány színeket ne párosítsd össze, a mintáshoz mindig egyszínű ruhadarabokat válogass! Ennek vége! Itt az ideje, hogy bátor és merész legyél, hiszen már mindent szabad! Íme néhány példa a Bientől!

Színre szín

Idén a leghajmeresztőbb színösszeállítások is hódítanak!

Ne félj összekombinálni a rózsaszínt a pirossal, a bordót a lilával vagy a kéket a zölddel!

Nyáron hajlamosabbak vagyunk színeket viselni, de ezt a szokást ősszel sem ér elfelejteni.

A legtöbben szürkébe öltöznek, akár a természet, számodra viszont itt az idő, hogy kitűnj közülük és ragyogj a színpompában!

Csíkos és kockás

A csíkos és kockás együtt nagyot erős párosítás. Ugyanaz a szabály vonatkozik rá, mint minden együtt hordott mintás elemre: ha a formák nincsenek összhangban, akkor a színek harmóniájára kell ügyelni!

Ebben az összeállításban például a fekete-fehér tónusok dominálnak, ami egy igazán vagány szettet eredményez.

A kockás ing egyébként nagyon praktikus darab, plusz layerként funkcionálhat, hordhatod kardigán vagy zakó helyett, pulcsi alá, vagy csak szimplán a derekadra kötve.

Virágot a virágnak

Imádjuk a virágmintás dolgokat. Ilyenkor ősszel, és főként majd télen jó is, ha feldobod a szettedet egy-egy vidám, mintás darabbal, mert ettől a kedved is jobb lesz.

Ne félj pöttyös, csíkos vagy akár egy másik virágos elemmel kombinálni a virágokat, hiszen ezeknél az összetettebb mintáknál is igaz az aranyszabály, hogy ha az árnyalatok passzolnak, minden passzol!

Emellett pedig arra is érdemes figyelned, hogy a két mintás részt válaszd el egymástól: ha egy felső + szoknya, vagy ing + nadrág kombinációt választasz, egy hangsúlyos öv nagy segítség lehet!

Elegáns és vagány

Ahogy a színek és a minták keveredése, úgy a különböző stílusok találkozása sem tilos az idén, sőt!

Ha rohangálós napod lesz, akkor egy tornacipő mellé vegyél fel egy szűk pulcsit, egy nagy, gyöngyös nyakláncot és egy katonaszínű laza dzsekit.

Ha magassarkúra vágysz, akkor szakadt farmerrel, egy dögös egyszínű szűk felsővel és állatmintás kiegészítőkkel variáld!

Meglátod, ezek az egyszerre elegáns és vagány szettek a magabiztosságodnak is jót fognak tenni!

Eltérő formák

A különböző formák variálását profi szintre fejlesztheted, ha egyszerre akár 3-4 különböző mintát viselsz egyszerre. Pöttyös, csíkos, kockás, virágos vagy aszimmetrikus, vállald be!

Kezdd egy-két hasonló minta vagy színkombináció ötvözésével, és hidd el, a végén azon fogon kapni magad, hogy nem tudod abbahagyni!

Tovább fokozhatod az összhatást, ha hangsúlyos kiegészítőket választasz a szettedhez!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!