Otthon / Utazás

Megdöbbentő kulturális különbségek Európa népei között

Megdöbbentő kulturális különbségek Európa népei között

Sokan nem gondolnák, hogy még Európán belül is mennyi mindenben eltérnek egymástól a szokások. Ha nem szeretnél kellemetlen helyzetbe kerülni egy-egy utazásod során, érdemes átböngészned ezt a cikket, hiszen összegyűjtöttük Neked a legérdekesebbeket.

Görögország

Először is jó tisztában lenni azzal, hogy a görögök nem szeretnek nemet mondani.

Inkább megígérik a dolgokat, aztán hogy később betartják-e…majd kiderül. Ha az országukban jársz, fogadd meg azt a jó tanácsot, hogy nem stoppolsz felfelé mutató hüvelykujjal, mert náluk ez a férfiak közötti szexuális ajánlat jele.

Ha pedig nem szeretnél bunyóba keveredni a nyitott tenyeret is kerüld el, mivel ez támadó, agresszív gesztus jelent.

Svédország

Itt az emberek annyira tiszteletben tartják a másik komfortzónáját, hogy még a tömegközlekedésnél sem ülnek le egymás mellé, hiába van még egy hely. Inkább végigálldogálják az utat. Jó tudni, hogy náluk ez a határ körülbelül 3 méter.

Ha orrfújásra kerülne a sor, azonnal dobd el a zsebkendőt és eszedbe ne jusson visszatenni a zsebedbe.

Számukra ez nem helyes, inkább szipognak, de nem szívesen használnak efféle segédeszközöket.

Ha pedig vendégségbe mész, csak a végén köszönd meg a vacsorát, mert náluk nem illik a háziasszony főztjét dicsérgetni.

Nagy-Britannia

Ha nem szeretnél kellemetlen helyzetbe keveredni, akkor óvatosan osztogasd a puszikat, mivel Ők csak a nagyon közeli ismerőseiket ölelgetik vagy puszilják meg.

A kézmozdulatokkal itt sem árt vigyázni, ugyanis a V-alakú ujjtartás, amit mi a győzelem kifejezésére használunk, náluk a „takarodj, tűnj innen”-nel egyenlő.

Ha pedig Skóciába visz az utad, figyelj arra, hogy ne nevezd az ott élőket angoloknak.

Franciaország

Ha be szeretnél vágódni a franciáknál, tanulj meg pár szót a nyelvükön. Nagyon nem szeretnek megszólalni idegen nyelven, így ha tudsz egy-két mondatot franciául biztosan jó pontot szerzel náluk.

A köszönés számukra nagyon fontos. Minden napszaknak megvan a maga üdvözlése, így ha nem akarsz műveletlennek tűnni erre figyelj oda.

Az étkezésnek külön kis ceremóniája van. Először mindig az aperitiffel kezdenek, majd jöhet az előétel, aztán a hús vagy hal végül a sajtok és csak ezután a desszert. A vacsorát pedig emésztést elősegítő itallal zárják.

Azért ne ijedj meg, mindenből nagyon pici adagot esznek. Lehet ez a francia nők karcsúságának titka?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást