A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

Címlap / Életmód / Lélek / A megbocsátás gyógyító hatásai testre és lélekre

Dobd a kukába a haragot!

„Ha érzéseid közé harag vegyül, akkor szenvedésed oka te magad vagy. Váltsd fel minden haragod a szeretettel, és szenvedésed megszűnik!”

– Tolsztoj

Tolsztoj idézete legyen számodra az iránytű, amikor túl sok düh bújik meg benned. A harag egy természetes emberi tulajdonság, mely naponta megmutatkozik számunkra. Akár már az ébredés pillanatában, mikor elaludtunk és pánikolva állunk neki készülődni. Garantáltan belekötünk a párunkba, hogy miért tölt órákat a fürdőszobában és ekkor még el sem indultunk otthonról. Haragszunk magunkra, hogy elaludtunk és az egész világra, amiért késni fogunk. Majd ezzel a lelkiállapottal elindulva otthonról, biztosan nem lesz rózsás a folytatás.

cottonbro/pexels.com

Hacsak nem teszünk ellene! Egy felfokozott érzelmi állapotban, mikor csordultig vagyunk indulatokkal, nehéz féken tartani magunkat. Ekkor általában olyan is kicsúszik a szánkon, ami amúgy nem. Az, viszont rajtunk múlik, hogy egy dühkitörést meddig hagyunk fajulni. Ne legyünk álszentek, hacsak nem egész nap meditáló szerzetesként éljük a napjainkat, a világunk gondoskodik róla, hogy minden egyes nap próbára tegye a harmonikus lelkiállapotunkat. Mert, hogy ez egy próba. Minden ok-okozat, minden a te reakciód.

Dönthetsz! Azt választod, hogy a benned lévő harag tovább növekedjen, vagy egyszerűen megállítod a folyamatot?

Igen, ez ennyire egyszerű és éppen ettől ennyire nehéz! Ez egy olyan döntés, amit másodpercek alatt meghozhatsz és ugyanennyi idő alatt elindulhat a változás. Egyszerűen el kell döntened és meg kell értened, hogy az egészséges lelkiállapotodnál nincs fontosabb, így nem adhatsz teret mindenféle rossznak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást