Eddig jók a fagyasztóból kivett ételek: van, amelyik kimondottan sokáig!

Eddig jók a fagyasztóból kivett ételek: van, amelyik kimondottan sokáig!

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Eddig jók a fagyasztóból kivett ételek: van, amelyik kimondottan sokáig!

Hús- és halfélék

Nos, a válasz igazából sokrétű, hiszen nem mindegy, hogy zöldségről, vajról vagy húsfélékről van szó. Ha nyers csirkét, halat vagy marhát veszel ki, azok maximum 1-2 napig állhatnak a hűtőben. A második napon már mindenképpen fontos elkészítened őket, mert a baktériumok gyorsan elszaporodnak a belsejükben.

Ha ezek már előre elkészített ételek, tehát megfőzted/sütötted őket korábban, és úgy kerültek a fagyasztóba, akkor viszont inkább a 3-4 napos szabály érvényes rájuk, addig fogyaszthatók hűtőben tárolva.

A bacon nyersen 4-5 napig állhat még a gépben elkészítés előtt (megsütve két nappal tovább, bár valószínűleg ritkább, hogy valaki így tegye el). A tenger gyümölcsei nyers formájukban szintén csak 1-2 napig maradnak fogyaszthatók. Ez utóbbiakkal még főzés után is vigyázni kell, mert gyorsan romlanak!

Zöldségek és gyümölcsök

Bár a tofut nehéz bármelyik kategóriába tenni, érdemes tudnod, hogy azt egyébként 1 hétig tárolhatod a hűtőben fagyasztás után, így viszonylag strapabíróbb. Pláne a zöldségekhez és gyümölcsökhöz mérve! A brokkoli ugyanis 3-5 napig, a bogyós gyümölcsök 4-5 napig, a zöldbab és a kukorica 3-4 napig, míg a paradicsom csak 2-3 napig marad ehető.

Ezekkel sem érdemes túl sokáig várni, mert még a leghidegebb hűtőben tartva is elkezdenek megpuhulni. Megjelenhet rajtuk a penész, és az ízüket is elveszíthetik. Ez különösen igaz a paradicsomra, ami hűtőben tárolva kásássá válik.

Fagyasztott ételek fogyaszthatósága
MarianVejcik/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást