Hús- és halfélék
Nos, a válasz igazából sokrétű, hiszen nem mindegy, hogy zöldségről, vajról vagy húsfélékről van szó. Ha nyers csirkét, halat vagy marhát veszel ki, azok maximum 1-2 napig állhatnak a hűtőben. A második napon már mindenképpen fontos elkészítened őket, mert a baktériumok gyorsan elszaporodnak a belsejükben. Ha ezek már előre elkészített ételek, tehát megfőzted/sütötted őket korábban, és úgy kerültek a fagyasztóba, akkor viszont inkább a 3-4 napos szabály érvényes rájuk, addig fogyaszthatók hűtőben tárolva.
A bacon nyersen 4-5 napig állhat még a gépben elkészítés előtt (megsütve két nappal tovább, bár valószínűleg ritkább, hogy valaki így tegye el). A tenger gyümölcsei nyers formájukban szintén csak 1-2 napig maradnak fogyaszthatók. Ez utóbbiakkal még főzés után is vigyázni kell, mert gyorsan romlanak!
A bacon nyersen 4-5 napig állhat még a gépben elkészítés előtt (megsütve két nappal tovább, bár valószínűleg ritkább, hogy valaki így tegye el). A tenger gyümölcsei nyers formájukban szintén csak 1-2 napig maradnak fogyaszthatók. Ez utóbbiakkal még főzés után is vigyázni kell, mert gyorsan romlanak!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!