A fagyasztó sok háziasszony egyik kedvenc konyhai berendezése, hiszen ennek segítségével rengeteg étel szavatosságát meghosszabbíthatjuk. De mi van azután, hogy kivesszük a kaját a gépből? Tudod-e, hogy utána mennyi ideig fogyaszthatók a hűtőben tárolva?
2/4 Zöldségek és gyümölcsök
Bár a tofut nehéz bármelyik kategóriába tenni, érdemes tudnod, hogy azt egyébként 1 hétig tárolhatod a hűtőben fagyasztás után, így viszonylag strapabíróbb. Pláne a zöldségekhez és gyümölcsökhöz mérve! A brokkoli ugyanis 3-5 napig, a bogyós gyümölcsök 4-5 napig, a zöldbab és a kukorica 3-4 napig, míg a paradicsom csak 2-3 napig marad ehető.
Ezekkel sem érdemes túl sokáig várni, mert még a leghidegebb hűtőben tartva is elkezdenek megpuhulni. Megjelenhet rajtuk a penész, és az ízüket is elveszíthetik. Ez különösen igaz a paradicsomra, ami hűtőben tárolva kásássá válik.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!