Maradjon több idő arra, ami fontos! Így csökkentheted minimálisra a karácsonyi teendőket

Maradjon több idő arra, ami fontos! Így csökkentheted minimálisra a karácsonyi teendőket

Címlap / Otthon / Maradjon több idő arra, ami fontos! Így csökkentheted minimálisra a karácsonyi teendőket

A karácsonyi készülődést sokszor leginkább a rohanás és a stressz jellemzi, a meghittségnek és az ünnepélyességnek így csak kisebb szerep jut. De szerencsére csak rajtad múlik, hogy engedsz-e a tébolynak – most eláruljuk, hogyan csökkentheted minimálisra a karácsonyi teendőket, és így a stressz-faktort is!

Első lépés: gondold végig!

Mielőtt bármilyen hasznos tanáccsal is ellátnánk, fontos végiggondolnod, hogy pontosan mit is vársz a karácsonytól. Ne feledd, a tökéletes ünnep gyakran még a filmekben sem jön össze!

Ha minden kaja jól sikerül, akkor összekapnak a rokonok, megbetegszetek, vagy akkora hóakadály vár rátok az utakon, hogy nem juttok el a nagyiig. Szóval teljesen felesleges túlaggódni az ünnepeket, még feleslegesebb minden egyes percet beosztanod és megtervezned.

Bár csábító a lehetősége a tökéletes karácsonynak, igazából az a lényeg, hogy lazíts, és kipihend magadat. A jó kedvnek sajnos nyoma sem lesz, ha hullafáradtan elalszol már este hétkor… De akkor lássuk, hogyan rövidíthetsz a teendő listákon!

Nagytakarítás

A karácsonyi nagytakarítás régi hagyomány, de ez nem jelenti azt, hogy neked is kötelező besuvasztanod az év legzsúfoltabb napjai közé!

Éppen ezért mi azt tanácsoljuk, hogy az eszeveszett szekrény mögötti porszívózás és ablakmosás helyett most is csak a megszokott rutint kövesd.

Hiszen a vendégek is sokkal jobban örülnek egy kipihent, mosolygós háziasszonynak, mint valakinek, azon görcsöl, hogy vajon lesz-e ideje mindent időben befejezni. 

Dekoráció

Karácsonykor az egyik legalapvetőbb időrabló a dekorálás, amivel ráadásul igazán könnyű túlzásokba esni.

Karácsonyfa nélkül persze elképzelhetetlen az ünnep, de az azért nem alapvető, hogy ez is kizárólag a te feladatod! Nyugodtan kérd meg a pasidat, a tesódat, vagy akár egy barátnődet arra, hogy közösen találjátok ki a dekorációt. 

A többi lakásdísz pedig már teljesen egyénfüggő, és csak a te igényeiden múlik, hogy mire szeretnél sort keríteni. Kopogtató helyett egy szép masni is megteszi, adventi gyertya helyett pedig 4 befőttes üvegbe állított mécses is jól mutathat, ráadásul rengeteg időt spórolhatsz velük!

Süti kérdés

Amennyiben a süti-ügyet igazán gyorsan letudnád, akkor az a legegyszerűbb, ha leadod a rendelésedet a helyi cukrászdában.

Persze, így egész biztos, hogy nem a legolcsóbb megoldást választod, de az garantált, hogy az isteni édességek miatt nem kell aggódnod, miközben az időddel rengeteget spóroltál.

De ha mégis magad készülnél, keress egyszerű, gyors és pár hozzávalóból összedobható édességeket!

A vendégek értékelni fogják a változatosságot!

Ajándékvásárlás

Az ajándékvásárlás a legtöbb ember számára kész dilemma, hiszen nem könnyű mindig fantáziadús újdonsággal előrukkolni.

De mégis hogyan lehet ezt mégis gyorsan megúszni?

Nos, először is felejtsd el a boltokban történő andalgást, ha nem szeretnél túl sok időt elpazarolni. Amennyiben inspirációra van szükséged, érdemes online keresgélned, annyi webáruházban böngészhetsz, hogy úgysem érsz a végére. Az online vásárlás előnye, hogy bárhonnan meg is rendelheted a meglepetéseket, tehát házhoz viszik neked ahelyett, hogy a boltban bárki eléd tolakodna!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást