Húsvétkor te is bőségesen ettél sonkát, tormát és tojást, de azért még a hűtőszekrényben is maradt belőlük? Ez szerencsére nem jelenti azt, hogy bármelyiknek is a szemetesben kellene landolnia, mert még ha a klasszikus húsvéti menüt nincs is kedved napokig enni, mindegyik remekül kiegészíthet jó néhány finomságot.
Ami különösen fontos, hogy míg torma viszonylag hosszú ideig elállhat, és abból sem lehet gond, ha a maradék sonkából néhány nap múlva főzünk mondjuk bablevest vagy sonkás tésztát, addig a húsvéti tojások felhasználása gyors megoldást kíván. A jó hír pedig az, hogy gyakorlatilag pillanatok alatt újabbnál újabb finomságokat varázsolhatsz belőlük.
2/10 Tojássalátás szendvics
A maradék húsvéti tojásokat fel is kockázhatod, keverhetsz hozzájuk némi tejfölt, majonézt, mustárt és vöröshagymát, esetleg újhagymát, illetve néhány csepp citromlevet, és máris kapsz egy ízletes tojássalátát. Ezt aztán többféleképpen is felhasználhatod, például úgy, hogy két szelet kenyér közé teszed salátával, esetleg némi maradék húsvéti tojással vagy szalonnával, és már kész is egy mennyei tojássalátás szendvics.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!