Már heti 2 arcizomtornával meg tudod fiatalítani magad! Szakértőt kérdeztünk

Már heti 2 arcizomtornával meg tudod fiatalítani magad! Szakértőt kérdeztünk

Címlap / Stílus / Arc / Már heti 2 arcizomtornával meg tudod fiatalítani magad! Szakértőt kérdeztünk

Vonzó és trendi a természetes öregedés, ráadásul az életkort meghazudtolóan, fiatalosan vonzónak lenni az, ami igazán attraktív. Ezt érheted el arcizomtornával, amitől üdévé, feszessé és fiatalossá válik az arcod.

Szakértő: Szopkó Eszter – Karuna Devi

Holisztikus lélek masszőr, kozmetikus, hangmasszőr és arcizomtorna tréner

De mi is az az arcizomtorna?

Az idő előrehaladtával öregszik a test és ez sajnos az arcunkon is látható nyomokat hagy. Az arcizomtorna egy olyan módszer, aminél az izom erősítésével és az izomtömeg növelésével, természetes módon saját izommal töltjük fel az arcot mesterséges anyagok helyett.

Milyen látható jelei vannak az öregedésnek?

Az arctájaknak jellegzetes öregedési pontjai vannak:

  • szigorú ráncok a szemöldökök között,
  • karikás szemek, puffadt szemek, sötét karikák a szemek körül,
  • megnyúlt orr,
  • szomorú száj, elvékonyodó, lekonyuló ajkak,
  • tokásodás,
  • ráncok, megereszkedett, petyhüdt bőr.

Idővel a sejtek elkezdenek elvékonyodni, ami a vízmegtartó képesség csökkenése miatt történik, így kiszivárog belőle a folyadék. Renyhül a kötőszövet és a tartó szalagrendszer, elvékonyodik a bőr, plusz még a gravitáció is lehúzza, amitől lecsúszik az egész arc.

Kialakulnak a ráncok, aminek sok oka van. Elsősorban a stressz okozta rossz habituális szokások, amikor például felráncoljuk a homlokizmot vagy szigorúan nézünk és rendszeresen megfeszítjük és feszítve tartunk egy-egy izmot vagy például étkezés után mindig lefelé töröljük és megnyújtjuk a száj sarkakat. Okozhatja a túlzott hunyorgás, amikor szemünkbe süt a nap, vagy túl világos van, de okozhatja a gyenge látás is amikor a jobb látás érdekében túlfeszítjük a szem izmait. Hosszútávon viszont alvás közben szerezzük ráncaink nagy részét, amikor órákon át gyűrjük az arcot anélkül, hogy észre vennénk vagy tudnánk róla.

Tudtad, hogy az arcunkon több mint 60 izom található? Hihetetlen, igaz?

Rendszeres arcizomtornával látható izomfejlődés érhető el. A mellizomtól a fejtetőig minden területet megdolgoztatunk minden órán. 

A foglalkozások eredményeként a szövetek óráról órára jobban ellenállnak a gravitációnak, hiszen a torna hatására feszesen és rugalmasan tartanak az izmok és a szalagok is. Természetes módon töltődik fel az arc, ennek hatására kisimul a bőr és üdévé válik.

Minden arcizomtornának látható eredménye van. Az „edzésen” az arc egésze figyelmet kap, ahol hét arctájat különböztetünk meg. Tornáztatjuk a bajusz és az áll területet, a homlokot, az arc oldalsó részét, a nyak-toka-dekoltázst, az orcát, az ajkakat és a szemeket. Minden foglalkozáson végigmegyünk és dolgozunk minden arc területen.

Stimuláljuk a meridiánokat és az idegrendszert, ez pedig fokozza a nyirok- és vérkeringést, ettől sejtszinten felfrissül az egész arc.

A keringés fokozástól a haj is gyorsabban nő, valamint a mindennapi gyűrődést is jobban bírja az idegrendszer. Javul a látás (akár dioptriákat is), mert minden arcizomtornát szemtornával zárunk.

Kinek nem ajánlott az arctorna? 

Ellenjavallt, ha valakinek arcüreg gyulladása van, amíg fennáll a probléma, illetve lázas betegség esetén.

Kizáró ok a nyaki nyirokcsomó rendellenesség és a zöld hályog, a kezeletlen magas vérnyomás és a kezeletlen cukorbetegség is.

Túl fiatal korban sem javaslom erősíteni az arcot. Legkorábban a 30-as éveinktől érdemes elkezdeni. Az öregedés minden szakaszában hasznos és látványos eredmény várható!

Ezzel a módszerrel hosszútávon, biztosan csak a saját természetes arc újul meg és frissül fel, megtartva a jellegzetes, egyedi karakterét ellentétben a szépészeti beavatkozásokkal, amik eltorzítják természetes szépségünket és hosszútávon egy egyhangú, mű arcot eredményeznek. 

Hogyan tudsz arctornára jelentkezni?

Az arcizomtorna órákat online, Zoom program felületen tartom. Az alapokat egy 15 alkalmas kezdő tanfolyamon tanítom meg, heti kétszer 1 órában. Ez idő alatt sajátíthatod el az arctornához szükséges összes alapismeretet: az alapfeszítéseket, takarásokat és technikákat. A tanfolyamhoz jár egy ingyenes személyes konzultáció is, ahol személyre szabottan segítek.

Minden óráról felvétel készül (amin csak én látszom). Ezt, az óra után megosztom a tanfolyam résztvevőivel. A személyes jelenlét a kezdő tanfolyam alatt kifejezetten ajánlott az alapok precíz elsajátítása érdekében.

Haladó szintre jutva továbbra is heti több alkalommal tartok foglalkozásokat. Ekkor már a felvétel linkjével saját időbeosztásodnak megfelelően, bármikor tudsz tornázni. Ajánlott hetente kétszer elvégezni a foglalkozások anyagát. A sikernek egy titka van, a KITARTÁS!

Miért fontos szakértő trénerrel dolgozni?

Az arctorna célja az, hogy saját anyaggal – izomtömeggel – szeretnénk kitölteni a teret, amihez mindig határterhelésen kell dolgoztatni az izomcsoportokat. Ez azt jelenti, hogy minden órán más és más irányból terheljük és dolgoztatjuk meg az izmot, különböző technikákkal, felépített rendszer szerint. 

Rendszeres arctornával rövid időn belül tapasztalod a pozitív hatásokat: a feszes, fiatalos arctól magabiztosabbnak, szebbnek, elégedettebbnek fogod érezni magad. Jobban érzed magad a bőrödben, amit a tükörben látott kép is visszaigazol. Ebben tudok neked segíteni az arctornával és a támogató szakértelmemmel.

Több információért és a tanfolyamra való jelentkezésért katt ide!

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!