Ez a magyar kozmetikai termék volt Marilyn Monroe kedvence

Ez a magyar kozmetikai termék volt Marilyn Monroe kedvence

Címlap / Stílus / Arc / Ez a magyar kozmetikai termék volt Marilyn Monroe kedvence

Marilyn Monroe 1962-ben vesztette életét, de volt valami szépségében és az őt körül lengő misztikumban, ami miatt még mindig rengetegen rajonganak érte, és még többen keresik legendás szépségének titkát. Arról szerencsére azért elég sokat tudni, hogy mi volt Marilyn szépségrutinja – hála az akkoriban csak sztárokkal dolgozó bőrgyógyászának, a magyar származású Dr. Erno Laszlónak.

Marilyn Monroe kétségkívül nagyon jó adottságokkal született – így nem nehéz azért gyönyörűnek lenni, de a gének mellett eleget foglalkozott a bőrével és a sminkjével maga is. Kevesen tudják, hogy egy magyar származású bőrgyógyász és kozmetikus által fejlesztett termékek voltak a kedvencei: Dr. László Ernő alapítója volt a The Erno Laszlo Institute-nak.

Saját fejlesztésű, luxus kategóriájú termékei, módszerei máig megőrizték pozíciójukat a szépségápolásban és a kozmetikai iparban.

1927-ben Budapesten, a Szervita téren nyitotta meg első, Tudományos Kozmetológiai Intézetét, testvérével, dr. László Vilmossal, melyben a magyar, és hamarosan egész Európa társadalmainak felső köreiből származó betegeit kezelték. 1939-ben emigrált New Yorkba, még abban az évben megnyitotta intézetét Manhattanben a Fifth Avenue 677. egyik emeletén. Olyan sztárok tartoztak a kliensei közé, mint Greta Garbo, Truman Capote, Katherine és Audrey Hepburn, Hubert de Givenchy, és Jacqueline Kennedy Onassis – valamint Marilyn Monroe is.

 

Marilyn törődött a bőrével

Szinte hihetetlen, de még mindig kapható az Erno Laszlo pHelityl Aktív Szappan, amivel Marilyn minden reggel lemosta az arcát – ez volt az arcápolási rutinjának első állomása. A márka még mindig működik, és elég borsos árat kér el a termékekért: a szappanjait például több, mint tízezer forintnak megfelelő dollárért árusítja. Marilyn a szappan után a márka tonerét használta, majd egy ma már nem kapható, szintén az Erno Laszlo márkához tartozó szemkrémmel előzte meg a ráncokat. Az egész rutint azzal fejezte be, hogy bepúderezte az arcát – de nem csak simán, hanem ráfújta az arcbőrére a sminket, várt pár percet, aztán a felesleget vattapamaccsal felitatta.

Az esti készülődés

Talán nem meglepő, hogy esténként arclemosóként Marilyn ugyanezt a márkát használta: az Erno Laszlo pHelityl olajjal távolította el a napi szennyeződéseket a bőréről. Ezután jött az éjszakai krém, valamint a már korábban említett toner – ugyanettől a márkától, természetesen. Érdekesség, de a korban nem túl ritka, hogy Marilyn, amikor a krémet felvitte a bőrére, megvárta, amíg a szükséges mennyiséget az arca felszívja, majd letörölte a maradékot. Ezután jöhetett csak a toner is, amiből szintén többet vitt fel, majd a felesleget letörölte.

Érdekes, hogy a nagyon fontos programok előtt Marilyn mindig felvitte a szemkrémet az egész arcára és a dekoltázsára is, szerinte ettől sokkal csillogóbb, ragyogóbb lett a bőre.

Állítólag így készült arra a híres partira is, ahol John F. Kennedy születésnapját ünnepelték, és ahol már a volt amerikai elnök szeretőjeként énekelte el számára a Boldog születésnapot című dalt, természetesen erősen erotikus felhanggal. Nem tudni egyébként, hogy mennyire szerencsés szemránckrémet használni az egész arcon minden bőrtípusra, de az biztos, hogy neki nagyon bevált. Ezután a reggelről már ismerős púderes rituáléját csinálta végig.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást