4 magyar divattervező, akinek a nevét neked is ismerned kell

4 magyar divattervező, akinek a nevét neked is ismerned kell

Címlap / Stílus / Divat / 4 magyar divattervező, akinek a nevét neked is ismerned kell

Miközben a nemzetközi márkákat figyeled, nem árt, ha tudod, hogy azért kis hazánknak is van néhány hihetetlenül tehetséges szülötte, akik már letették a névjegyüket a divat világában. Ismerj meg közülük néhányat, akiknek a nevét illik ismerni, ha érdekel a divat!

Abodi Dóra

Az Erdélyben született, de Budapesten nevelkedett divattervező génjeiben hordozta a tehetséget, kreatív családját tekintve pedig nem meglepő, hogy maga is a hazai divat egyik legmeghatározóbb ikonjává cseperedett.

Tanulmányait többek között Milánóban végezte, dolgozott már a Vogue-gal, Lady Gaga, Jena Malone, Bella Thorne, Dj Chelsey Leyland, Trish Summerville, Lindsay Lohan, Tyra Banks, Fergie, Taylor Swift, Diana Agron, Christina Milian is viselték már a ruháit. Stílusát ő maga futurisztikus barokknak írja le, a múlt és a jövő fúziójának. Én amatőr műkedvelőként csak azt tudom, hogy amikor évekkel ezelőtt megláttam ikonikus, tollas darabjait, azonnal odáig voltam érte, és újabb, kicsit punkos vonalat követő ruhái is telitalálatok.

Szegedi Kata

Ha van magyar divattervező, akinek a ruháit bárhol, bármikor a legnagyobb örömmel hordanám, akkor az Szegedi Kata. Ezt már az előtt is így gondoltam, hogy a honlapján elolvastam volna: Kata vagány, kozmopolita nőknek tervez, akik magabiztosak, és büszkék arra, hogy saját egyéniségük van.

A ruhái ennek megfelelően nagyon vagányak, erőteljesek, néha kicsit androgün vonalat követnek, de közben hihetetlenül játékosak is. Nekem mindig az jut róluk eszembe, hogy ezekben jelenik meg az ember valahol úgy, hogy azt a benyomást kelti: „Ja, ez? Igen, hát csak úgy magamra kaptam, ennyire fantasztikusan menő benyomást keltek, és még csak nem is erőlködöm érte.

Szegedi Katának egyébként régi rajongója vagyok, de most a cikk kedvéért ismét megnéztem a honlapját, és a 2016-os tavaszi kollekciót még jobban imádom, mint eddig bármit.

Nanushka

Sándor Szandra gyerekkori becenevéből csinált divatmárkát, de még milyet! Őszintén szólva az ő stílusa az, ami tőlem egy picit távolabb áll, de ez a cikk most nem az én személyes preferenciáimról szól, hanem azokról a hazai tervezőkről, akik egyszerűen megkerülhetetlenek itthon, és Nanushka egyértelműen ebbe a kategóriába esik. Londoni tanulmányai után Szandra Budapestre helyezte a székhelyét, és valószínűleg nem véletlen, hogy designer boltját több mint 250 blog ajánlotta már a divat szerelmeseinek, Moszkvától Rióig.

Vágó Réka

Cipő. Táska. Mondjak még róla valamit? Na jó, akkor azt, hogy Vágó Réka az én szememben a hazai cipőtervezők egyik legzseniálisabbika, ráadásul vannak kifejezetten elérhető árú cipői is. (Persze senki se pláza árakban gondolkodjon, de nem is futószalagon gyártott topánt kapsz a pénzedért, hanem egy igazán egyedi darabot).

Réka honlapját egyébként érdemes időről időre felkeresni, mert gyakran vannak leárazások és akciók, mondjuk hogy valaki hogy állja meg, hogy ilyenkor ne vegyen mindig valamit, azt nem tudom… Ha különleges alkalomra, például esküvőre keresel cipőt, akkor is érdemes szétnézni, mert egészen különböző stílusokban vannak szuper jó darabok – én az ékszer szandálokba teljesen beleszerettem, úgyhogy sziasztok, elmentem keresni valakit, aki feleségül vesz egy homokos tengerparton, csak hogy viselhessek egy ilyet.

A Rékával korábban készült interjúnkat IDE kattintva olvashatjátok el!

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!