Mágneses, keretes, vállfás – Idén készítsd te a naptárat!

Mágneses, keretes, vállfás – Idén készítsd te a naptárat!

Címlap / Otthon / Hobbi / Mágneses, keretes, vállfás – Idén készítsd te a naptárat!

Akár egy hasznos tervezőről, akár egy hagyományosabb naptárról legyen szó, felesleges vásárolnod egyet az idén, ha magad is elkészítheted otthon. Így még egyedibb és különlegesebb lesz, nem beszélve arról, hogy személyre szabottan azt tartalmazza, amire szükséged lehet. Mutatunk néhány mintát, hogy te is elkészíthesd!

Üveges

Szuper kis kalendáriumod lehet, amelyen vezetheted a találkozóidat, programjaidat és feladataidat, és ehhez csupán egy falra rögzíthető üveglapra lesz szükséged.

Ezt fehér festékkel tudod megfesteni belülről, hogy kapj egy naptáralapot, amelyet ezentúl bármelyik év bármelyik hónapjában használhatsz.

Egy üvegre írható, letörölhető fehér tollal tudod vezetni a naptár eseményeit, feladatait.

A fal mögötte legyen színes, vagy ahogy a képen is, fekete vagy sötétszürke.

Mágnesezhető

Néhány éve hódít a lakásban a táblafesték, aminek mágnesezhető változata is kapható az üzletekben.

Ha szeretnél egy szuper tervezős naptárt otthonra, amelyre mágnessel rögzítheted te, vagy akár az egész család a teendőket, heti menüt, bevásárlólistát vagy bármi egyebet, akkor ezzel a festékkel fess le egy négyzet alakú területet, amit majd krétával vagy festékkel ossz fel kisebb négyzetekre.

A napokat jelölheted a mágnesekkel, így könnyedén aktualizálhatod minden hónapra.

Csak egy vállfa kell!

A csiptetős vállfa az egyik leghasznosabb dolog a lakásban, számos diy projekt részeként alkalmazhatod.

Ha A3 méretben nyomtatsz naptárlapokat, akkor a vállfára csíptetve elég havonta ezeket cserélgetned, hogy aktualizálhasd a naptárt.

A több oszlopnak köszönhetően akár többen is használhatjátok tervezésre, de az oszlopokat elnevezheted a tevékenységi köröknek megfelelően is.

Keretes

Egy natúr barna csomagolópapírra is festhetsz fel egy ultimate naptáralapot, amelyre kerülhet bevásárlólista és menü sablon is.

Keretezd be üveges képkerettel, és üvegről törölhető filccel vezesd hónapról-hónapra, akár a falra szerelhető üveges verziónál.

Természetesen az alapot nyomtathatod is, akár egyszerű fehér lapra, színesben is, ha az szimpatikusabb.

Öröknaptár

Bizonyára te is ismered azokat az öröknaptárakat, amelyeknél a hónapok nevét és a napok számát tudod cserélgetni, így bármelyik évben használhatod.

Ha tényleg szép és egyedi naptárt szeretnél, ez az egyik legjobb választás! Szükséged lesz hozzá egy fatáblára, amire egy csíptetőt és két kampót kell felszerelned.

A napok számait falemezekre vagy vastagabb kartonpapírra is felfestheted, ezeket pedig könnyedén tudod majd cserélgetni a kampókon.

A legegyedibb akkor lesz a naptárad, ha saját fotókat, képeket, rajzokat nyomtatsz, és hónapról-hónapra ezeket cseréled a csíptetős részen.

Ha esetleg van egy polaroid fényképeződ, azt is remekül tudod alkalmazni ennél a naptárnál.

Lapozható tervező

Egy csiptetős mappára és előre nyomtatott lapokra lesz szükséged ehhez a fali tervezőhöz, amelynél először is a mappát kell a falra rögzítened.

Ha ez megvan, átlátszó lefűzőket csíptess bele, amelyekbe beletetted a tervező lapokat. Ezeket könnyedén kiszedheted majd, és írhatsz rájuk, de akár matricával ragasztgathatsz is a fóliákra.

A felette lévő fóliát mindig aktualizálhatod az adott hónapnak megfelelően, képekkel, idézetekkel, teendő listákkal, menü és bevásárlólista sablonokkal.

Ez a naptár is tökéletes arra, hogy ha családod van, akkor mindenki teendőit és programjait ezen vezesd.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást