Mágikus helyek Magyarországon

Mágikus helyek Magyarországon

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Mágikus helyek Magyarországon

Vannak helyek, amelyek mágikus erővel rendelkeznek. Itt olykor csodálatos gyógyulásokban, pozitív energiákkal való feltöltődésben lehet részük az odalátogatóknak. Hogy mégis hol vannak ezek a központok?

A természet gyógyító ereje

Az ember ősidők óta hisz a természet gyógyító erejében. Elszigetelt törzsek, régi népek mindegyikének volt egy-egy területe, amit csodás tulajdonságokkal ruháztak fel.
Ide hozták a betegeket és a haldoklókat jobbulást remélve, ami vagy bekövetkezett, vagy nem. Ez a fajta hitünk máig megmaradt, amit tudományos alátámasztásokkal is próbálunk igazolni, több-kevesebb sikerrel.

Ha van hited, hegyeket mozgathatsz meg

Hogy bizonyos helyeken miért tapasztalnak többen is megmagyarázhatatlan gyógyulásokat? Sokak szerint a hit az, ami ebben közrejátszik, nem a terület maga. Elvileg bárkit és bármit fel tudunk ruházni csodás képességekkel, aminek bizonyos mértékben meg is van a következménye.
A tudomány már egyre inkább elfogadja azt a tényt, hogy a hitnek különleges ereje van, így nem elképzelhetetlen, hogy a mágikus pontokon valóban bekövetkeznek gyógyulások, de ezt mi magunk idézzük elő- tehát ha például a kertünkbe vetnénk a hitünket, ott lennének megmagyarázhatatlan események.
Bárhogy is legyen, a lényeg, hogy vannak olyan területek, melyek meg tudják változtatni jó irányba az ember életét, az pedig már mellékes, mi ruházzuk fel ezeket mágikus tulajdonságokkal, vagy már eleve ezzel bírnak.

A Föld és az ember kapcsolata

Egyesek szerint a Föld és az ember kapcsolata szorosabb, mint hinnénk, és számos párhuzam is felfedezhető köztük. Például mindkettő ugyanannyi százalékban tartalmaz vizet, illetve ugyanazokkal a csakrákkal rendelkeznek. Ahogy a Földnek van korona, homlok, torok, szív, napfonat, szakrális és gyökér csakrája, úgy az embereknekis.
Az energiák itt is áramolnak, és ha ebben blokkok, elakadások keletkeznek, akkor az hatással van a fizikai valónkra is. Ekkor keletkeznek a betegségek, de megfelelő energiákkal elméletileg gyógyíthatóak, ezért is mennek sokan mágikus zarándokhelyekre, mert ott helyreáll a normális áramlás a testben, így jobban fogjuk magunkat érezni és feltöltődünk, akár egy elem.

Dobogókő, a Föld szívcsakrája

A Budapesttől nem messze lévő Dobogókő már rég óta izgatja az emberek fantáziáját, mert ott található a Föld szívcsakrája, és ezen kívül számos energiavonal találkozásának csomópontja is. Többen megmagyarázhatatlan eseményekről számoltak be itt, és nem csak gyógyulások, de jelenések is történtek már ezen a helyen.Egészen pontosan a Rám-hegyen találhatóak ezek a mágikus rezgések, melyek feltöltik a szervezetet és jó közérzettel ajándékozzák meg az odalátogatókat. Érdekesség, hogy a legenda szerint, ha a füledet odateszed a Ferenczy-sziklához, akkor a bolygó szívdobogását is meghallhatod. Kép forrása: dobogoko.hu

Gyógyító kő Bükkszentkeresztben

Hazánkban Dobógókőn kívül talán a Bükkszentkeresztben található Boldogasszony köve a leghíresebb csodákkal bíró hely. Külföldről is emberek százai zarándokolnak el ide, hogy megtapasztalják az itt lévő gyógyító energiákat.
Azt mondják, Jézus halála után Mária világgá ment, és mikor itt kikötött, megpihent. Fáradtságában leült egy kőre, amely megpuhult alatta, és nyomát máig őrzi. A szóbeszéd szerint azóta mágikus erővel bír, és feltölti, valamint meggyógyítja az ide zarándoklókat. Kép forrása: vilagbiztonsag.hu

Pilisszentkereszti Szentkút

A Pilis számos különleges hellyel büszkélkedhet, ilyen például a pilisszentkereszti Szentkút is. Az elbeszélés szerint a 19.században itt egy csodás forrás fakadt, melynek vizéből kortyolgatva többen is meggyógyultak.
Azóta Mária-kegyhellyé avatták, bár az elnevezése megtévesztő lehet, ugyanis az egyház nem ismeri el mágikus hatását, így egyelőre nincs felszentelve, viszont számos mise helyszínéül szolgál. Kép forrása: turakaland.blogspot.ro

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!