Szerelem / Párkapcsolat

A túl magabiztos nők nehezebben találnak párt – Miért van ez?

A magabiztosság vonzó, legalábbis a többség örömmel tud maga mellett olyan partnert, akire fel tud nézni, és akinek nem kell folyton a lelkére beszélni, ha tettekről van szó. Azonban saját ismeretségi körömben is tapasztalom, hogy a magabiztosság egy bizonyos szint után sokkal inkább hátrány, mint előny, és nem csak a párkapcsolati életet nehezíti meg. Egész véletlenül kerültem közel egy olyan barátnőmhöz, akitől nagyon tartottam, annyira magabiztosnak és félelmetesnek tűnt számomra, hogy korábban szinte szóba se mertem állni vele. Persze kiderült, hogy valójában ez a magbiztosság csak álca, és a háttérben egy sokszor sérült, érzékeny és kedves lélek áll – aki hogy, hogy nem, nem igazán talál párt maga mellé…

A férfiak versenyezni akarnak veled

A legtöbben egyszerűen kerüljük azokat, akiket túlságosan erősnek, magabiztosnak gondolunk. Részben azért, mert a többség nem akar hétköznapi ügyekből versenyt csinálni, részben pedig azért, mert a magabiztosságot gyakran összekötjük az egoizmussal, amire szintén kevesen kíváncsiak közelebbről. Emiatt nem sokan nyitnak olyanok felé, akik már ránézésre is túlságosan magabiztosak, függetlenül attól, hogy barátként, vagy éppen partnerként viszonyulnának hozzájuk.

Különösen nehéz a helyzet akkor, ha egy erős nőről van szó, akiről már messziről lerí, hogy talpraesett és határozott.

A férfiak többsége az ilyen nőkben inkább csak versenytársat lát, akivel jóformán meg kell küzdenie, ám a küzdelem csak addig érdekes, amíg le nem zajlik.

Legalább ennyien vannak azok, akik inkább visszavonulót fújnak, és meg sem próbálkoznak a lehetetlennek tűnő feladattal – egyszerűen nem akarják, hogy otthon (legalább névlegesen) ne ők viselhessék a nadrágot.

Nem kell megmenteni

Ez kicsit furcsán hangzik, hiszen elméletileg a férfiak is olyan nőkre vadásznak manapság, akik legalább félig-meddig „önellátóak”, azonban megijednek akkor, ha teljesen független nővel kerülnek szembe. Sokuknak riasztó tud lenni, ha egy nőnek például a keresetéből ered a magabiztosságának túlnyomó része, és havi szinten többet visz haza a férfinál.

Bár a férfiak szeretik hangoztatni, hogy kedvelik a független és magabiztos nőket, azokat, akik egyedül is boldogulnak, amikor ilyen nőkkel kerülnek szembe, sokszor visszavonulót fújnak.

Ennek az oka az, hogy gyakran nem érzik igazi, erős férfinak magukat mellettük. Ez persze sokszor csak az egó kérdése, azonban a férfiak többnyire szeretnek úgy élni, hogy a nők valamilyen szinten támaszkodnak rájuk, „függnek” tőlük és segítséget kérnek bizonyos helyzetekben. Egy magabiztos nő nem igazán folyamodik ilyesmihez, ha pedig túlságosan magabiztos, akkor egész biztosan önállóan old meg minden feladatot – ezzel nem minden férfi tud azonosulni.

Miért fogsz mégis mellé?

A korábbiakból talán az derül ki számodra, hogy a magabiztos nőkhöz hozzá se mernek szólni a férfiak, és ezt valószínű sokszor tapasztalod is. Azonban nem „csak”, ezért lehet az, hogy amikor végre párkapcsolatig jut az ismeretséged, balul sülnek el a dolgok. A túlságosan magabiztos nőkre jellemző, hogy bevonzzák a „tipikus” rossz fiúkat. Elsősorban azért, mert csak ők mernek közeledni hozzájuk, másodsorban pedig azért, mert a magabiztos nők azt hiszik, hogy mellettük megszelídülnek a rossz fiúk. Mindannyian tudjuk, az ilyen kapcsolatoknak nagyon ritkán van jó vége…

Gyakori helyzet az is, hogy – mivel benned ennyi erő lakozik – megpróbálod megmenteni azokat a férfiakat, akik kicsit közelebb állnak a szívedhez. Mintha csak a semmiből rád találnának a problémás előéletű társak, akiken te segíteni is próbálsz – egyeseknek anyagi javakkal, másoknak lelki támogatással. Végül persze ezek a kapcsolatok is tönkremennek, hiszen az ilyen férfiak sosem érnek fel a te szintedre, vagy, ha mégis, addigra garantáltan kiábrándulsz belőlük. Jellemzőbb azonban, hogy inkább testileg-lelkileg feltankolnak nálad, majd továbblépnek: akarva, akaratlanul is kihasználnak, neked pedig újra csak a csalódottság marad.

A jó hír az, hogy miután megismerted a saját párválasztási hibáidat egyre jobb döntéseket fogsz hozni és végül megtalálod azt az embert, akivel végre önmagad lehetsz.

Kép forrása: stockasso/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást