A luxus egyik szinonimája a márvány

A luxus egyik szinonimája a márvány

Címlap / Otthon / Dekor / A luxus egyik szinonimája a márvány

A márvány nagyon tartós és rendkívül kemény anyag, emellett pedig letisztult szép vonalaival és utánozhatatlanul egyedi mintázatával mindig képes rabul ejteni a tekintetet. Igazán tetszetős burkolóanyag, nem véletlenül kedvelte és alkalmazta minden kor. (x)

Napjainkban is díszítheti a helyiségeket járólapként, de falburkolatként is. Nagyon szép és izgalmas, luxust sugalló tereket lehet a márvánnyal alkotni. Kevés dologban vagyok biztos, de abban igen, hogy soha nem megy majd ki a divatból. Ám az igazi márványlapok ára egyre borsosabb és borsosabb. Szerencsére már sok márványmintázatú burkolóanyag beszerezhető, mellyel pótolhatod az igazit.

Kortalan elegancia

A márványmintázatú, más szóval márványhatású csempelapok igazán nagy választékban és sok-sok árnyalatban elérhetők például a Csempehegyek weboldalán. Gyönyörűen élethű mintázatukkal teljesen az eredeti márványt idézik. Ma már egyáltalán nem bonyolult beszerezni és megálmodni a nagyon trendi, márványhatású lapokkal burkolt felületeket. Garantáltan luxust csempész majd a térbe, például otthon a fürdőszobádba. Bátran merj nagyot álmodni!

Egyszerűség, letisztultság és rengeteg kreatív megoldás

És miért is annyira kedveltek a márványhatású lapok a fürdőszobák és a mosdóhelyiségek burkolására? A lapok csillogó felülete érdekes ellenpontot képez, így minden teret izgalmassá tesz. Ha modern bútorokat alkalmazol egy márványhatású lapokkal burkolt fürdőszobában, nagyon jól kiemeli majd ott annak egyszerűbb, letisztultabb vonatvezetését.

Ugyanez igaz a mosdóhelyiségre is. Világos színű márványmintás burkolattal még a tér is tágasabbnak hat majd.

Jellemzően egyre nagyobb méreteket dobnak piacra a gyártók a márványmintázatú burkolóanyagokból, de szerencsére a Csempehegyeknél sem csak egyféle méretben juthatsz hozzá ezekhez az izgalmas padlóburkolókhoz vagy falicsempékhez. Kaphatók kicsi méretek is, és a különleges formák is igazán kreatív megoldásokat tesznek lehetővé.

Mintás és egyszerű lapok kombinációja a nyerő

Ha márványhatású lapokkal akarod a fürdőszobát burkolni, nem minden esetben érdemes a padlót és a falat is ugyanazokkal a mintás lapokkal befedned. Van, hogy sokkal jobban kiemeli a márvány elegáns mintázatát egy egyszerűbb falburkolat. Vagy fordítva: ha a fal mintás, az aljzaton sokkal előnyösebb és szebb, ha kicsit „egyszerűbb” lapokat alkalmazol. Igazán egyedi hatást tudsz elérni, ha a szintén nagyon divatos és trendi famintás lapokat kombinálod a fal márványmintás csempéivel.

A márványmintázathoz a gyártók igen gyakran szokták még a mozaikokat vagy az izgalmas hatású 3D mintás lapokat ajánlani. A Csempehegyek weboldalán is igazán szép megoldásokban gyönyörködhetsz. Hatszögletű falicsempéket is találhatsz az oldalon már különféle márvány mintázattal. Ezekkel is garantáltan szép, egyedi és izgalmas falakat vagy falrészleteket képezhetsz.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!