5 lépésben az otthonosság felé

5 lépésben az otthonosság felé

Címlap / Otthon / Dekor / 5 lépésben az otthonosság felé

Sokszor vannak olyan átmeneti időszakok az életünkben, amikor az egyediség, a különlegesség és a harmónia nem kap megfelelő hangsúlyt az otthonunkban. Ilyenkor elkezdjük bizonygatni, hogy minden másképp lesz, ha megnőnek a gyerekek vagy ha végre az albérletből saját lakásba költözünk. Közben pedig észre sem vesszük, hogy évek múlnak el úgy, hogy a lakásunk sosem olyan, amilyennek szeretnénk. Pedig a kellemes atmoszféra megteremtéséhez elég pár jó ötlet és pénztárcakímélő tipp. Most mutatok is párat!

1. Számít a szín!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha egy egész hétvégét az átalakításra számunk, akkor érdemes a falak kifestésével kezdeni. Egy-egy merész és erősebb árnyalattal ugyanis sokkal egyedibbé varázsolhatjuk az addig csak lakásként használt otthonunkat.

2. Tapaszt rá!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha csak kevesebb idő áll rendelkezésünkre, hogy otthonná alakítsuk az addig sivárnak érzett közeget, akkor érdemes egyszerűbb, de kellően hatásos megoldásokkal is számolni. A dekortapaszokkal nem csak ajándékainkat, hanem még otthonainkat is kellően feldobhatjuk!

3. Funkció mellé emóció

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy igazi otthonban rengeteg finom részleten megakadhat a tekintetünk. Ezek általában apró kiegészítők:egy kedves ajándéktárgy, kis lámpácska, egyedi dekorációk, amelyek közvetlen barátsággal töltik meg az addig csak funkcionálisan működő teret.

4. Hívogató anyagok

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Legyen szó akár egy kilim szőnyegről, egy dekoratív díszpárnáról, egy vibráló ágytakaróról vagy egy színes függönyről, higgyük el, hogy magabiztos és vonzó látványt érhetünk el, ha ezekre a textíliákra bízzuk lakásunk otthonosságát.

5. Otthonunk művészete

Képek forrása: 1 / 2 / 3

S végül vegyük észre a lehetőséget egy-egy meghökkentő grafikában, egy utazás során ellőtt fotónkban, vagy akár gyermekeink rajzaiban, amiket a megfelelő pontra kihelyezve szinte odaszegezzük, vagy akár körbevezethetjük tekintetünket, s lakásunkból máris otthont varázsoltunk!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart Facebook közösségéhez is ITT, ahol ne felejtsd el a Tetszik gomb legördülő menüjéből az Értesítéseket kérek fület kipipálni, hogy a legfrissebb tartalmak is eljuthassanak Hozzád.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!