Lenyűgöző előszobák, dekorációs megoldások

Lenyűgöző előszobák, dekorációs megoldások

Címlap / Otthon / Dekor / Lenyűgöző előszobák, dekorációs megoldások

Az első benyomás nem csak a külsőnkben és a személyiségünkben fontos, hanem a lakásunkat érintően is. Korántsem mindegy, hogy a hozzánk érkező vendég mit talál az előszobánkban: sötét lyukat rendetlenséggel, vagy hívogató helyiséget?

Előszobabútor, vagy egyedi megoldások?

Mostanában meglehetősen népszerűek a legkülönfélébb megoldások raklapból, újrahasznosított bútorokból, vagy éppen egyedi használati tárgyakból. Az mindenesetre biztos, hogy kellő megfontoltság és lakberendezési érzék nélkül ezek a bútorok még csak hasonlítani sem fognak az eredetiekhez, nem is beszélve az összhangról.
A kezdő lakberendezőknek mindenképpen azt javasoljuk, hogy vásároljanak egy előszobabútort, s az egyedi megoldásokat kezdetben valósítsák meg apróbb látványelemekben, pl. képekben, esernyőtartóban, lábtörlőben.

Kép forrása: terracottaproperties.com

Fontos az egységesség

A komplett előszobabútor vásárlása azért is szerencsés, mert így garantált, hogy egységes lesz a helyiség hangulata. Ha megvan a bútor, akkor megvan az alap, amire rá lehet építeni a színvilágot, a hangulatot és a többi kiegészítőt.
Érdemes olyan bútort vásárolni, ami nem csupán cipőtartó, hanem ülőhely is egyben, ugyanis néhány szép párna beszerzésével még a legolcsóbb garnitúrából is látványos berendezési tárgy válhat. Kiemelten igaz ez azokra az előszobákra, melyek egyébként is nagyon kicsik, hiszen az ilyen bútorban a praktikum kis helyen válik egységessé.

Kép forrása: theinmancompany.com

Ez is egy helyiség!

Sokan jóformán raktárként tekintenek az előszobába, és minden beszórnak ide, ami csak még tovább ront az egyébként is rendetlen cipő- és kabáthalmazon. Nem szabad elfelejteni, hogy az előszoba egy nagyon fontos része a lakásnak, és ha kénytelenek vagyunk bizonyos holmikat itt tárolni, akkor ideje rendszerezni az elhelyezésüket.
Jól jönnek a beépített szekrények ajtóval, a magasan elhelyezett polcrendszerek, illetve a különböző állítható, fonott kosarakból készült tárolóegységek. A lényeg, hogy a felesleges holmik sose legyenek szem előtt, hanem esztétikusan kapjanak helyet.

Kép forrása: markenglisharchitects.com

Fontos a világítás

Ha a lakás elrendezése végett az előszoba meglehetősen sötét, akkor feltétlenül gondoskodjunk a megfelelő világításról. Jól jönnek a spotok, különösen a tükör környékén.
Ezek az apró lámpák nem csak hasznosak, hanem rendkívül látványosak is, segítségükkel igazán könnyen hangulatossá varázsolhatjuk a helyiséget, ami már nyomokban sem fog emlékeztetni a sötét, komor előszobára.

Kép forrása: artanddeco.hu

Mi kell az előszobába?

A tervezésnél fontos végiggondolni, mire lesz szükségünk az előszobában, hiszen így garantált, hogy nem fog kimaradni semmi a sorból.
Alapvető a fogas (gondoljunk a hosszú kabátokra és a gyerekekre is), az ülő alkalmatosság, a cipő- és kulcstároló. Jól jön még az esernyőtartó, a lábtörlő, a tükör, és valamilyen kisebb tároló, amiben az apróbb használati eszközöket beledobhatjuk.

Kép forrása: fluidesignstudio.com

A látvány kedvéért

Inspirációkban bővelkedik az internet, úgyhogy aki tanácstalan a berendezést illetően, bátran kutakodjon. Az mindenesetre biztos, hogy az olyan, egészen hétköznapi berendezési tárgyak, mint a képek, vázák, virágok, szélcsengők, párnák hihetetlen módon emelnek a helyiség hangulatán.
Ha mindemellett még arra is ügyelünk, hogy ne színkavalkád legyen a lakás első helyisége, hanem egymáshoz illő, világos, hangulatos színekből (esetleg egy-két ívnyi látványos tapétából) tevődjön össze, akkor garantált lesz az első pozitív benyomás.

Kép forrása: simplyhomedecorating.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást