Figyelmeztető jelek a testtől, hogy az elméd képes betegségeket generálni

Figyelmeztető jelek a testtől, hogy az elméd képes betegségeket generálni

Címlap / Életmód / Lélek / Figyelmeztető jelek a testtől, hogy az elméd képes betegségeket generálni

Az már tudományosan bizonyított tény, hogy az elménk képes kezdetben csak képzelt, majd valós betegségeket generálni. Több kísérlet is bebizonyította, hogy az agy roppant veszélyes játékokba képes belelovalni tulajdonosát, így egyre több orvos próbálja a pszichológiát, pozitív gondolkodást alkalmazni egy-egy páciens kezelése során. Fontos, hogy már a kezdeti időszakban észre vedd a vészjósló jeleket!

Az vagy, amire gondolsz

Amikor hosszasan gondolsz valamire, legyen jó, vagy rossz, egy idő után képes manifesztálódni. Évekkel ezelőtt robbant be a vonzás törvénye a köztudatba, minek hatására rengeteg ember kezdte el átformálni gondolkodását. Sok könyv született a témában, sokszor túlzó írásokkal, de a lényeg mindenhol ugyanaz volt. Változtass a gondolkodásodon és körülötted minden változni fog. Végstádiumú rákos betegek tértek vissza az életbe, orvosi csodák születtek és az esetek többségében nem volt rá racionális magyarázat. Az utóbbi években volt szerencsém hasonló túlélőkkel beszélni és csodálva hallgattam a történeteiket.

A lényeg egyezett, az élet mellett döntöttek és nem voltak hajlandóak elfogadni a távozást.

A kezdeti sokk és önsajnálat után kezükbe vették az irányítást és a betegség mélyére ástak. Mélyen hiszek abban, hogy minden betegségnek van lelki háttere is. Nem véletlen, hogy a kemény önismereti munka fizikai síkon is megmutatkozik. Sok betegség a félelem miatt költözik be a testünkbe. Rettegünk valamitől, túl sok figyelmet szentelünk a dolognak és egy idő után testet ölt magának.

Mi történne akkor, ha az összes ember elhinné, hogy elég erős ahhoz, hogy egy egészséges testet teremtsen magának? Természetesen nem kell szembe menni a korral és halhatatlannak gondolni magunkat, de általában, aki boldog életet él, ki van békülve önmagával és az életével, az valószínűleg hosszasan élvezheti majd ennek gyümölcsét.

Vedd észre, ha rossz irányba mész!

A betegség soha nem érkezik jókor. Tekinthetsz rá átokként, vagy próbatételként is. Saját példámon tapasztaltam, hogy az agyunk mennyire képes felhúzni a testet, mikor az már feladná. Utazásom előtt egy héttel folyamatos rettegésben voltam, hogy a nyaralás előtt megbetegszem és itthon kell maradnom.

Egyik pillanatról a másikra elkezdtem köhögni, influenzaszerű tüneteim keletkeztek és még nagyobb pánik tört rám. Aztán egy nap önsajnálat után bevásároltam a legjobb gyógynövényeket, egy forró tea társaságában leültem a nappalimban és képeket nézegettem a helyről, ahova indulni készültem.

Elképzeltem, ahogy én is ott sétálok a tengerparton és láttam magamat boldogan, egészségesen. Két nap után nyoma sem volt semmilyen betegségnek, olyan hirtelen távoztak a tünetek, amilyen gyorsan jöttek. Számtalan ilyen eset történt már velem életem során, nekem a legtöbbször a félelmeimen kell dolgoznom a testi-lelki egyensúly érdekében. Sokan vannak, akikben viszont harag, düh van, melyek mellékhatása lehet gyomorfájdalom, gyomorfekély, reflux, mozgásszervi megbetegedések.

Lelki problémák testi jelei
stockfour/istockphoto.com

Milyen érdekes, miután valaki rendbe teszi a lelkét, megszűnnek a testi fájdalmak is.

Roppant üdítő érzés látni, hogy egyre többen nyitnak az önismeretre és egyre többeket érdekel, hogy mi van a hús alatt. Nők esetében kifejezetten fontos, hogy a bennünk élő nőt meggyógyítsuk, hiszen a legtöbb nőgyógyászati betegségnek saját magunk el nem fogadása az origója.

Nagyon sok nőgyógyász külön receptre írja fel a pszichoterápiát, hiszen manapság nagyon gyakori jelenség, hogy pároknak nem jön össze a gyerekvállalás, miközben semmilyen betegség nem áll a háttérben. Aztán persze olyan is van, mikor valós betegség miatt nem sikerül egy nőnek teherbe esni, majd hirtelen mégis összejön. Valahol mélyen egy lelki elakadás is okozhat meddőséget, így elengedhetetlen, hogy az orvosi kezelés mellé, lelki kezelés is társuljon. 

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!