Kikapcsolódás / Szórakozás

Lehetetlen családi helyzetek karácsonykor – tanulj meg nevetni rajtuk!

Lehetetlen családi helyzetek karácsonykor – tanulj meg nevetni rajtuk!

Mint olyan sok esetben, ha karácsonyról van szó, akkor is kétféle ember létezik. Az egyik, aki igazán szereti az ünnepet, készül, hangolódik, a másik pedig a háta közepébe nem kívánja az egészet, hiszen neki erre se ideje, se pénze. Vicces módon a fentiek mellett egy érv szokott még lenni – kinek mellette, kinek ellene –, ez pedig nem más, mint a család. Hiszen karácsonykor a legjobb, de a legidegesítőbb dolgok is megtörténhetnek, ha együtt vagyunk.

Mikor, kihez, mit vigyünk?

Sok családban, főleg akkor, ha nem egy városban laknak, már novemberben megkezdődik a szervezkedés, hogy mikor és hol fognak ünnepelni. Gyerekek nélkül ez még viszonylag könnyen leegyeztethető ügynek tűnik, de gyerekkel már egészen sok kompromisszumot igényel. Még egy fokkal bonyolultabb a helyzet, ha elvált családtagok is vannak a famíliában, hiszen akkor minden ünnep duplázódik, és a karácsony kellemes és pihentető együttlétből pillanatok alatt országon átívelő rohanássá válik, hogy aztán hullafáradtan zuhanjunk be a fa alá, kezünkben egy fél pohár tojáslikőrrel és ébredéskor azt se tudjuk majd, hogy hol vagyunk.

A legjobb, ha egyszerűen elfogadjuk, hogy ez is az ünnep velejárója, de mégis csak megpróbálunk lecsípni saját magunknak is belőle egy békés estét, anélkül, hogy bárkit megsértenénk. Lehetséges ez?

AllaSerebrina/depositphotos.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást