Stílus / Arc

Lehet élni szemhéjalapozó nélkül?

A válasz egyszerű: NEM! Az előző cikkemben már olvashattatok arról, hogy milyen primerek léteznek, a következőkben pedig a szemhéjra valókat mutatom be nektek. Szemhéjbázisnak és szemhéjalapozónak is hívja a sminkes társadalom, a lényeg ugyanaz: tartósságot növelni és intenzívebbé tenni a színt, amit felviszünk a szemhéjunkra. 

Ez egy olyan primer, azaz nulladik sminkréteg, ami segít nekünk abban, hogy ne üljön be a szemhéj redőibe a szemhéjfesték, ne mászkáljon el a selyempor, és minden ott maradjon a szemünkön, ahova azt reggel felkentük.

Javasolt beszerezni, mert:

– nem ül be a szemhéj redőibe a por;
– megnöveli a sminkünk tartósságát;
– intenzívebbé válik a szemhéjpor színe;
– a kevésbé jó minőségű szemfestékek is tartósabbak maradnak,

Hányadik lépésként kell felvinni az anyagot a szemhéjunkra?

Közvetlenül a szemkörnyék hidratálása után kell felvinni a báziskrémet, majd abba jól beledolgozni a szemhéjport, amit megtehetünk vagy egy ecset segítségével, vagy pedig egy aplikátor használatával. Azt, hogy alapozás előtt vagy után festitek a szemeteket, mindenki maga dönti el. 

Fajtái

35.cikk-szemhéjbázisok--tubusos

Tubusos, krém állagú

Körülbelül 3 ml az anyagmennyiség, ami ezekben a tubusokban megtalálható, de amennyire picinek tűnik, annyira sokáig elég. Egy gombostű hegynyi adagot kell kinyomni, ami bőven elég lesz mindkét szemhéjunkra.

Olvastad már?  5+1 szépség trükk, amit a nők imádnak, de a pasik nagyon nem bírnak

Én azt ajánlom, hogy az ujjbegyeink segítségével hordjuk fel az anyagot a területre.  Annyira kell eldolgozni, hogy érezzük a primert a szemhéjunkon, de mégse maradjon ragacsos érzés.

Applikátoros

Azt gondolná az ember, hogy az applikátor segítségével könnyedén és szépen el lehet dolgozni az alapot a szemhéjon. Ám ez nem így van sajnos, így muszáj az ujjbegyünkkel rásegíteni a szép eldolgozásra.

Mennyiségre hasonló az előbbi termékhez, megközelítőleg 4 ml van benne, ami egy évig biztosan elég lesz. (Hacsak nem vagytok smink-megszállottak és napi két sminket festetek meg magatoknak, mert akkor hamarabb elfogy.) Mint minden fajta szemhéjalapnál, ebből is létezik színezett és natúr változat is. 

35.cikk-szemhéjbázisok--hanyadik lépés

Tégelyes

Bármilyen tégelyes kiszerelésű termékről beszélünk, fennáll a veszélye annak, hogy belekerül a baci, akár az ujjunkról, akár az ecsetről. Nem beszélve arról, hogy könnyen beszárad a benne lévő anyag.

A tégelyes báziskrémek állaga kicsit ragadós, és emiatt a felvitele nem a legjobb, mert kicsit sűrű ahhoz, hogy teljesen precízen dolgozhassunk vele. Ha azt tapasztaljuk, hogy nagyon megkeményedik a krém a tégelyben, akkor egy pálcika segítségével keverjük fel benne. Ezzel meghosszabbítjuk a termék élettartamát.

Kiemelten fontos sminktermékről írtam most nektek, e nélkül nincsen „megalapozva” a sminketek. Használata kötelező 🙂