Életmód / Lélek

Lehangol az ősz? Minden negatívumra jut egy pozitívum az évszakban

Lehangol az ősz? Minden negatívumra jut egy pozitívum az évszakban

Őszi ruhatár

Nyáron könnyű dolgunk van, hiszen ha esetleg hűvös van, akkor is elegendő egyetlen vékony pulcsi, ami bedobunk a táskánkba. Ősszel azonban sosem tudom, hogy pontosan milyen az idő és hogy is kellene felöltözni. Néha felveszek egy vastagabb pulcsit és az őszi napsütésben már meg is bánom, máskor pedig hiába érzem úgy a lakásból, hogy elegendő lesz egy széldzseki, odakint bebizonyosodik, hogy kellett volna az a több réteg ruha.

Ennek ellenére számomra mégis az egyik legnagyobb pozitívum egyértelműen az, hogy végre előkerülhetnek az őszi-téli ruhák. A nyárnak is meg vannak persze a maga szépségei, de van annál jobb, mint öblítő illatú pulóverbe bújni, sálat tekerni a nyakunk köré, kényelmes bakancsot húzni a puha zoknira és sétálni egyet az őszi erdőben?

Szeszélyes évszak

Esik. Minden másnap, minden héten, nincs olyan, hogy ne esne, és ha nem esik, akkor is minden csupa nyirkosság és sár. Az ember cipője és kutyája merő latyak lesz egy egyszerű séta során is, és ez bizony jövő tavaszig így lesz.

De mégis… van kellemesebb érzés, mint jó melegen felöltözve élvezni, ahogy a hátunkat melengeti az őszi napsütés? Használjunk ki minden lehetőséget még az évszakban, hiszen igazi napsütötte kiránduló- és sétálóidő vár ránk egy-egy hétvégén.

Hová lettél napfény?

Nyáron sokszor már reggel hatkor kipattan a szemem és különös módon kipihentebbnek is érzem magam, pedig egyáltalán nem arról van szó, hogy imádnám a legmelegebb évszakot, sőt… kifejezetten tavasz és ősz párti vagyok. Ilyenkor mégis sokkal-sokkal nehezebb felkelni reggelente, mint nyáron. Sokkal később lesz világos és sokszor akkor is, mintha fátyolosabb lenne a fény, délután pedig már 5 körül elkezd sötétedni, ami az óraátállítás előtt is fájdalmas veszteség a napfényből, de utána pláne.

Azért a sötétségnek is megvannak a maga szépségei, hiszen sosem lehet túl korán elővenni a fényfűzéreket, az illatozó gyertyákat és megteremteni a hygge-hangulatot a lakásban.

YacobchukOlena/istockphoto.com

Közeleg az ünnep

Mennyire bosszantó tud lenni, amikor már szeptember végefelé megjelennek a boltok polcain a csokimikulások, a különböző márkák elkezdik promótálni adventi naptár különkiadásaikat. Hirtelen újra és újra bekúszik a gondolat a fejünkbe, hogy ajándékokat is kell venni hamarosan.

A váltás persze éles, de legalább olyan könnyen kapcsol át az agyam az őszből télbe, mint ahogy a nyárból őszbe. Tulajdonképpen az első rémület után máris fejben számolok: hány nap is van karácsonyig? 

Kertből a kanapéra

Nyár végével az egyik legfájdalmasabb, hogy le kell mondanunk a szabadtéri programok jó részéről, bár néhányszor még belefér egy-egy kerti sütögetés – nyakig felöltözve –, vagy egy kirándulás, ha sikerül kifognunk egy szuper napsütéses hétvégét, alapvetően sokkal több időt töltünk bent, mint kint.

Micsoda szerencse, hogy éppen ősszel indulnak újra kedvenc sorozataink, így számtalan évadpremiert, vagy régi kedvencet nézhetünk végig a kanapéról, kezünkben egy bögre forró, illatos teát szorongatva. Vagy jöhet esetleg egy házi pumpkin spice latte?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást