Mi legyen a kutyussal, amíg nyaralsz? 4 lehetőséged van

Mi legyen a kutyussal, amíg nyaralsz? 4 lehetőséged van

Címlap / Életmód / Család / Mi legyen a kutyussal, amíg nyaralsz? 4 lehetőséged van

Ugyan egyre inkább szaporodnak a kutyabarát szálláshelyek, azonban sajnos sem belföldön, sem külföldön nem lehet minden esetben megoldani, hogy ilyet találjon az ember. Van, aki azért nem viszi magával a kutyusát a nyaralásra, mert nem szívesen szállítja repülővel, illetve ha a nyaralás olyan túrázásról, vagy akár fesztiválozásról szól, amely szintén nem éppen kutyakompatibilis, akkor is ki kell találni, mi legyen négylábú kedvencünkkel arra az időre, amíg nincs otthon a gazdi. Ha te is hasonló cipőben jársz, ehhez adunk neked néhány ötletet!

A legkézenfekvőbb megoldás, ha otthon marad

Vannak olyan kutyusok, akiknek nem tesz túl jót, ha kiszakadnak az otthoni környezetből hosszabb időre, illetve ha már a gazdi nincs velük egy ideig, akkor legalább a hely, ahol tartózkodnak addig, legalább barátságos és megszokott. Ha a kutyust otthon szeretnéd hagyni, a legfontosabb, hogy találj neki egy átmeneti gondozót, aki rendszeresen benéz hozzá.

Ha van kedves szomszédod, akkor a legjobb ötlet őt megkérni, hiszen a legtöbbször ő tud átmenni hozzá. Ha egy távolabb lakó barátra, rokonra, ismerősre tudod csak bízni a kutyust, akkor kérd meg arra, hogy minimum napi kétszer nézzen rá a kedvencedre: egyszer reggel, mielőtt munkába megy, illetve egyszer késő délután, a munkaidő után.

Vásárolj be elegendő táplálékot a kutyusnak, hogy erre ne legyen gondja a segítődnek. Kérd meg, hogy rendszeresen cserélje a vizét, etesse meg és vigye ki sétálni is egy rövid időre, amikor átmegy hozzá, és jelezd neki, hogy a kutyusnak bizonyára nem lesz ellenére egy kis játék és szeretgetés sem.

Bízd egy kedves ismerősre vagy rokonra

Ha nem szeretnéd, hogy a kutyusod egész nap egyedül legyen otthon, akkor egy olyan ismerőst kell találnod, aki szívesen befogadja a kedvencedet a nyaralás idejére.

Ebben az esetben elegendő kutyaeledelt kell magaddal vinned, a kutya sétálós dolgait, a pokrócát/fekhelyét, amin alszik, és néhány játékát, hogy otthonosabban érezze magát.

Számolj be a pótgazdinak arról, mikor szoktad etetni a kutyát, mennyit szokott inni naponta, milyen időben érdemes sétálni vele, és melyik a kedvenc játéka.

Az állatorvosotok telefonszámát is jó, ha megadod neki, ha bármi gond történne, akkor tudja őt is keresni.

Vidd kutyapanzióba

Sokan ódzkodnak attól, hogy kutyapanzióba adják kedvencüket, pedig szuper intézményeket találni, ahol egy hosszúhétvégére, egy-két hétre vagy akár hosszabb időre is elszállásolhatod a kutyusodat, mintha ő is nyaralna. Ha a kutyusod élvezi más kutyák társaságát, ez egy ideális opció lehet a számára.

Természetesen ezek a helyek nem ingyenesek, de cserébe megfelelő ételt kap a kedvenced, és szakképzett gondozók figyelnek rá, amíg te távol vagy.

Az ideális hely kiválasztásában segíthet a Kutyabarát weboldal, ahol az ország különböző területeire is szűrhetsz, hogy megtaláld a legközelebbi kutyapanziót.

Fogadj kutyaszittert

Bizony, már nem csak kutyapanzióba viheted a kedvencedet, ha nem találsz megfelelő, segítő szándékú ismerőst, hanem kutyaszittert is fogadhatsz a Dogsurf oldalon.

Itt te magad választhatod ki az adott településen elérhető kutyaszittereket a bemutatkozásuk alapján, és felkérheted őket arra, hogy akár a te otthonodban, akár a sajátjukban vigyázzanak kedvencedre, amíg távol vagy.

A teljes ellátás mellett igénybe vehetők olyan szolgáltatások is, mint a sétáltatás vagy az etetés, ha csak egy-két napra vagy távol, nem pedig nyaralni mész.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást