Életmód / Egészség / Lélek

Ne légy mindig tökéletes!

Hiába próbálsz megszabadulni a stressztől? Olvasd el cikkünket és teremts rendet életedben!

Köss békét a benned lévő elégedetlenkedővel. Ne keresd állandóan a tökéletes munkahelyet, ne akarj tökéletes családot és életet, mert lehet ez csak pillanatnyi elégedettséggel tölt el – de leszel valaha igazán boldog? Tehát, mit tehetnél? Engedj a standardokból? Nem igazán. Bemutatunk három, a maximalista személyiségnek klasszikus vonását és tíz könnyű stratégiát, mely segít kitörni a problémákra való koncentráció zártságából.

A cél az, hogy megerősítsd döntéseid úgy, hogy közben megszabadulj maximalizmusodtól és mozgasd az életed előre – egyszerre csak egy egészséges teljesítmény.

1. Soha nem akarsz hibázni

Az első típus az, aki mindig a tökélyre törekszik. Ő az aki úgy érzi, hogy a siker nem más, mint sohasem hibázni. Azonban a rövid életű sikerekre való törekvés a nagy siker árába kerülhet. Továbbá, ha félsz attól, hogy hibázol, még kockázatokat sem mersz vállalni. A munkahely igazi kincsesbánya lehet azok számára, akik maximalista tendenciákkal rendelkeznek.

A maximalisták megnehezítik saját életüket, mivel állandóan csak a jó híreket szűrik ki. Tehát ne oszd ki ilyen gyorsan a lapokat. Engedj teret a javítási lehetőségnek, hiszen enélkül nem lehet további célokra fókuszálni. Gyengébb oldalad ne kitörölhetetlen hibának tekintsd, hanem a személyes és a professzionális növekedés lehetőségének.

Újra szabadnak érezheted magad, ha elfogadod hibáidat és tanulsz belőlük. Ne csüggedj, ha tévedsz, vagy ha nem állsz készen minden kérdésre, hiszen következő alkalommal tudni fogod és nem ér meglepetésként.

Az összehasonlítás is segíthet, ha helyesen alkalmazod. Könnyű azt feltételezni, hogy kollégáid tökéletesen végzik feladataikat. De lehet, hogy ők tovább maradnak ebédszüneten, vagy lazábban veszik a dolgokat. Ha ők nem tökéletesek, neked miért kellene annak lenned?

2. Mindig rend kell legyen körülötted

Ha otthonodban és íróasztalodon állandó rend uralkodik, akkor a maximalisták második típusába tartozol. Azonban a makulátlan és rendezett környezet nem feltétlenül egyenlő a sikerrel. Az emberek elfelejtik, hogy az állandó takarítás és rendrakás nagyon sok időt és energiát vesz el tőlük.

Inkább az embereket helyezd a dolgok elé. Nem azt tanácsoljuk, hogy hanyagold el a házad, hanem, hogy tölts kevesebb időt a makulátlan rend elérésével, és a nyert plusz időt töltsd szeretteiddel. Megéri!

Lehetetlen egyszerre, az élet összes területén elérni a tökéletességet. Inkább csak emeld ki a számodra legfontosabbakat, a többit pedig hagyd meg az általánosság szintjén. Ha például, a tanítás a szenvedélyed, nem kell minden este ínyenc vacsorát tálalnod.

Ha állandóan azzal büszkélkedsz, hogy a te otthonodban rend uralkodik, a rendetlenség legkisebb jelét is személyes kudarcként foghatod fel. A széjjel hagyott zoknik vagy a mosatlan nem a kudarc jelei, hanem a mindennapok velejárói.

3. Nem elég tökéletes a külsőd

A maximalisták harmadik típusa az a személy, aki ha tükörbe néz az jut eszébe, hogy milyennek kellene lennie. A kegyetlen, tökéletesnek tűnő képek, főleg a női testek fotói, még a legmagabiztosabb nőt is arra késztetik, hogy kritikus szemmel tekintsenek önmagukra. Inkább gondold át melyek a te érdemeid, és érezd magad szépnek és szeretni valónak, pont olyannak amilyen vagy!

Ha legközelebb a popsid méretéért aggódnál, inkább jegyezd le három pozitív tulajdonságod. Alkalmazd ezt a trükköt ahányszor csak valami miatt kritizálnád magad.

Ne a súlyoddal törődj, hanem az edzéssel! Ha nem vagy elégedett külsőddel, ideje véget vetni ennek. Helyette táplálkozz egészségesen és mozogj! Legyen a cél az egészséged és meglátod, hogy elégedett leszel az eredménnyel.

A nők hajlamosak azt a lehetetlen célt kitűzni maguk elé, miszerint legyőznék az idő múlását. Ne akarj évtizedekkel fiatalabbnak tűnni, hiszen a szépség belülről fakad. A magabiztosság és a bölcsesség sokkal vonzóbb, mint az, hogy egy modellre akarsz hasonlítani.

Felejtsd el a fekete-fehér dolgokat. Az életben fontosabb dolgok is vannak, mint az, hogy ma épp nem áll úgy a hajad ahogy szeretnéd vagy felszedtél 2 kilót. Az igazi kihívás az, hogy ne hagyd, hogy az ilyen apróságok kisiklasszák törekvéseidet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW