A legütősebb szörp, amit ma megkóstolhatsz – ismerd meg a Cselest

A legütősebb szörp, amit ma megkóstolhatsz – ismerd meg a Cselest

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A legütősebb szörp, amit ma megkóstolhatsz – ismerd meg a Cselest

Varga Dávid és Marton Bálint pontosan ilyen célokra fejlesztették ki a Cseles felnőtt szörpjeit. Egyedi, gyümölcsös italaik alkoholtartalmát a prémium finomszesz adja, amelyekbe belekortyolva igazi ízélményekben lehet részünk. De hogy miként is lett a kezdeti kísérletezésekből egy minőségi márka, azt maga Dávid meséli el.

Hogyan kezdődött a Cseles története?

A Cseles, mint ötlet egy nyári napon született meg, amikor Bálinttal közösen csiszoltuk az ablakkereteit, levezetős hétvégi programként. Citromos sört iszogattunk, ami idejekorán elfogyott, így elkezdtünk agyalni azon, hogy vajon mit is ihatnánk, ami könnyed és enyhén alkoholos. 

Amikor jobban körbenéztünk, azt vettük észre, hogy leginkább valamilyen sör vagy bor alapú enyhén alkoholos italokkal találkozunk, de mi sokkal inkább valami olyasmit szerettünk volna inni, ami egy gyümölcsös szörpre hasonlít. Ezen a vonalon jutottunk el oda, hogy mi olyan alkoholos szörpöket fogunk készíteni, amit bárki azzal és olyan arányban hígít, amivel csak szeretné a sör vagy a bor jellegzetes íze nélkül.

Fotókredit: Sallak Dóra/RTL

Mitől minőségi szerinted egy likőr?

Úgy gondolom, a döntő részt az alapanyagok határozzák meg, hogy milyen minőségű italt kapunk. Számunkra a legfontosabb szempont az volt, hogy a lehető legjobb minőségű alapanyagokból dolgozzunk, a receptúrákat pedig minden esetben úgy alkottuk meg, hogy minél több természetes alapanyag kerüljön bele, ne csupán aromák. 

Emiatt, ahol csak lehet, valódi gyümölcssűrítményt és természetes kivonatokat is használunk. A célunk az volt, hogy egy igazi gyümölcsös ízélményt hozzunk létre. Az ízt a látvány és az illat előzi meg, így ezekre is figyeltünk, ahogy a minőségi alapanyagok gondosan összeállított párosítására és az arányok meghatározására is.

Mi inspirál titeket az új ízek megalkotásakor, és hogyan zajlik a kikísérletezésük?

A jelenleg kapható három íz sok-sok kombináció és tesztelgetés eredménye. Kezdetben csak a megérzéseinkre hallgattunk, így a boltban összevásároltunk mindenféle gyümölcsöt és fűszert, majd párosítani kezdtük őket és elkészítettük a legelső verziókat. Nagy részéről mi is éreztük, hogy szörnyűek lettek, a többiről pedig a kollégáink, barátaink és a családunk állította ugyanezt. Aztán persze a vélemények alapján folyamatosan szelektáltunk, és az életképes receptúrákat pedig továbbfejlesztettük. 

A kísérletezést leginkább a konyha sínylette meg (meg persze a feleségeink nyugalma), de sikerült elkészíteni azt a három verziót, amit elvittünk a Balatonra, ahol idegen emberekkel is megkóstoltattuk. Akkor 240 kóstolásból 90-en vásároltak is tőlünk, szóval egy kis fejlesztés után úgy voltunk vele, hogy eljött a pillanat, amikor már kiléphetünk a Cselessel a nagyközönség elé.

Milyen ízekben elérhetőek jelenleg a Cseles termékek, és melyiket kiknek ajánlanátok?

Mind a három ízt bátra ajánljuk azoknak, aki nem szeretik a sör, bor vagy úgy egyáltalán az alkohol ízét, és szeretik a gyümölcsös italokat. A meggy-szegfűszeg-fahéj a legmegosztóbb ízünk. Valakinek vagy nagyon ízlik, vagy abszolút nem. A 3 közül ez a legfűszeresebb a szegfűszeg miatt. Akik szeretik a hideg gyümölcslevest és a szegfűszeget, nekik biztosan ízleni fog.

A bodza-citrom egy fanyarkás, citrusos íz, aminél a mindenki által ismert bodzaszörp élményét gondoltuk újra. Akik kevésbe szeretik az édes ízeket és szeretik a bodzaszörpöt, nekik biztosan tetszeni fog. Az áfonya-kardamom a leggyümölcsösebb szörpünk, amiben az áfonyát egy leheletnyi kardamommal bolondítottuk meg, amit lecsengésében érezni. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a különleges italokat és nyitott az újdonságokra.

Fotókredit: Sallak Dóra/RTL

Hogyan éltétek meg a Cápák között című üzleti showműsorban elért sikereteket?

Az elején fel sem fogtunk a történteket, hazamentünk és csak bámultunk magunk elé. Kellet pár nap amíg tudatosult, hogy mi is történt. Nagyon sok pozitív energiát és támogatást kaptunk az egész műsor alatt, ami ránk is átragadt. Felejthetetlen élményként és lehetőségként éltük meg, és még most is annak éljük meg, hiszen a hatását még mindig érezzük.

Fotókredit: Sallak Dóra/RTL

Mivel biztatnátok más fiatalokat arra, hogy ha van egy jó ötletük, merjenek belevágni egy saját vállalkozásba?

Saját vállalkozást építeni egy izgalmas, kihívásokkal teli folyamat, olyan, amire nem igazán lehet előre felkészülni. El kell kezdeni, és ha hiszel az ötletedben, és kitartóan haladsz apró lépésekben előre, akkor a környezeted és a vállalkozói közeg segíteni fog elérni a céljaidat.  Mi azok a „csinálós” srácok vagyunk, ami nem minden esetben kifizetődő, de nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ma itt vagyunk. A transzparencia és a nyitottság nagyon sokat segített abban, hogy az első lépésektől kezdve hitelesen tudjuk képviselni magunkat, és mindazt, amit megálmodtunk. Szóval ha egy tanácsunk lehet, akkor csak kezdd el!

Milyen jövőbeli terveitek vannak?

Szeretnénk minél több emberrel megismertetni a Cselest és azt az élményt, amit Bálinttal megálmodtunk. A nyári időszakban kisebb fesztiválokra is szeretnénk eljutni, így személyesen is találkozhatunk a fogyasztóinkkal. Új ízekkel rövidtávon nem tervezünk piacra lépni, de vannak a tarsolyunkban még érdekességek! 😉

Nyitókép: Sallak Dóra/RTL

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást