A legszebb táskák 2015 tavaszára

A legszebb táskák 2015 tavaszára

Címlap / Stílus / Divat / A legszebb táskák 2015 tavaszára

A jövő évi előrejelzések szerint a táskadivat egyáltalán nem mellőzi a megszokott és az újragondolt színeket, az innovatív textúrákat, vagy éppen a frissen felelevenített formákat. Az biztos, hogy a 2015-ös év tavasza is a táskaimádók egyik kedvenc szezonja lesz.

Felakasztható változatok

Már az idei trendben is nagy szerep jutott azoknak a fazonoknak, amiket kifejezetten a testen átvezethető szabásvonallal készítettek. Ezek a darabok nem csupán az egyik legkényelmesebb viseletet jelölik, hanem a következő évben abszolút divatosnak is bizonyulnak.

A trend leginkább az 1970-es éveket eleveníti fel, amikor ez a fazon számított a legközkedveltebb megoldásnak – sanszos, hogy tavasszal sem lesz ez másként.

A meglehetősen retrósra sikerül darabok mellett sok lesz a modern változat is, a mostanság megszokott laposabb, téglalapformát helyenként felváltja a klasszikus kézitáska és a kisebb-nagyobb rombuszforma. Ennek köszönhetően annak sem lesz nehéz dolga, aki szeretne sok holmit magával cipelni.

A képen: Emilio Pucci tavasz/nyár 2015

Klasszikus kézitáskák

A retróról már volt szó, ugyanis az az igazság, hogy különösképpen nagyot és újat nem könnyű mutatni a táskák világában sem. Talán éppen ez az oka annak, hogy a klasszikus kézitáskák ismét előtérbe kerültek, sok esetben a lehető legletisztultabb formában.

A gyakran egészen miniatűr pántrésszel ellátott táskákat lehetetlen a vállakra felakasztani, bár természetesen akadnak olyan kivitelezések, amik megengedi ezt az opciót.

Ugyanakkor kétségtelenül nagy népszerűségnek örvendenek a nem éppen legkényelmesebb, ám szerfelett divatos, hagyományosnak éppenséggel nem mondható kézitáskák. Ezek már előrevetítik az aktuálisan még újdonságnak számító, bár már tavaly is a divatban helyet kapó vödörtáskákat.

A képen: Aigner tavasz/nyár 2015

Kettő az egyben

Ez a fazon megkérdőjelezhetetlenül a szezon egyik legkülönlegesebb és legbohókásabb formáját, kivitelezési lehetőségeit öleli fel.

A kettő az egyben táskák lényege, hogy a nagyméretű, sokszor nem éppen hétköznapi fazon mellé a tervezők egy jóval kisebb darabot is rögzítettek.

A megszokottól eltérően ezek a táskák nem a nagyban elrejtve, egyfajta plusz neszesszerként, extra tárolóként funkcionálnak, hanem éppenséggel díszítő célzattal készültek.

A tervezők a nagyméretű táskára különféle formában rögzítették a kisebb darabot, egyesek mágneses csatokkal, karabinerszerű fémszerkezetekkel oldották meg a kivitelezést, mások egy az egyben a nagy táska pántjára akasztották a nagyon is feltűnő kiegészítőt.

A képen: Fendi tavasz/nyár 2015

Tökéletes geometria

Amennyire bohókásak egyes irányzatok, mások annyira szabályosak és drámaiak. Jó példát mutatnak erre a geometriai táskák, amik az egyik legkifinomultabb irányzatot képviselik a szezonban.

A valóban dobozszerű, szabályos téglalapformájú táskákhoz alkalmanként hosszú pánt, máskor egészen apró, marokba illő fogantyú dukál, de az egyedi díszítettség sehonnan sem hiányozhat. Egyes táskákat barokk korhoz méltó aranydekoráció ölel körbe, de hasonlóan különleges látványt eredményeznek a népi motívumokkal, kígyóbőrhatású mintával megbolondított darabok is.

A kifinomultságot sok esetben az egyszerű megvalósítás is hirdette, több pasztellszínű, visszafogott díszítettségű táskát is felvonultattak a tervezők.

A képen: Franchi tavasz/nyár 2015

Elegáns borítéktáskák

Dacára annak, hogy az egészen nagyméretű, és az általánosnak tekinthető, mindennapos viselethez ideális táskák hódítanak, a borítéktáskák egyre nagyobb teret szakítanak maguknak a divatban. Mivel nem éppen praktikusak és kényelmesek, a könnyedebb viselhetőség érdekében több népszerű darabra oldalpánt került a tavaszi szezonban.

Ebbe a pántba könnyedén becsúsztathatóak az ujjak, sőt, esetenként a teljes kézfej, így a borítéktáskát nem kell szorosan tartani, aránylag nyugodtan és elfogadható formában viselhetjük a hétköznapokon is.

Persze alkalomra a megszokott kivitelezés is tökéletes, a jól bevált formák, anyagok és színek továbbra is rendkívül népszerűek, főként, ha azok kellő díszítettséggel bírnak.

A képen: Colangelo tavasz/nyár 2015

Különleges kivitelezések

Ahogy azt megszokhattuk, mindig tartogat valami újat, különlegeset a trend, nincs ez másként 2015-ben sem. A táskák terén a szezonban még mindig abszolút divatosnak bizonyulnak a feltűnő és hosszan lelógó rojtok, a nyomtatott hatású minták, némileg újdonságnak számítanak a szőrmével borított változatok.

Az említett megoldásokon felül különleges kivitelezést jelölnek azok a darabok is, amik vagy teljesen áttetszőek, vagy hálószerű, lyuggatott borítással ölelik körbe a táskákat. Bár az idei szezonban úgy tűnik, továbbra is a bőr és a műbőr az igazi sláger, meglehetősen nagy újításnak számítanak a fonott, horgolt és szalmából készített könnyed, nyári változatok.

Mindezek mellett természetesen a textiltáskák is divatosak, de nagy általánosságban ez a megszokott anyag inkább a dekoráció szerves részét képezi.

A képen: Blumarine tavasz/nyár 2015

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást