A 10 legszebb és lekülönlegesebb görög sziget

A 10 legszebb és lekülönlegesebb görög sziget

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A 10 legszebb és lekülönlegesebb görög sziget

Jelenleg több mint 150 lakott görög sziget van, de kevesebb mint 30 komolyan túlzsúfolt. Összegyűjtöttünk néhány kevésbé ismert és néhány méltán híres görög szigetet!

A legszebb neoklasszikus öböl: Symi

A komp, mely átvisz erre a csodálatos szigetre hosszú, keskeny kikötőben áll meg, körben régi házak mint egy görög amfiteátrum.
Lehet az év bármely időszaka, a táj magával ragad és nehéz elhinni, hogy már nem a régi Görög birodalomban vagyunk.

A legjobb partysziget: Mykonos

Amint leszáll a nap, a fehér kubista házak közt vezető szűk utcák megtelnek emberekkel, minden szépnek és divatosnak tűnik.
Pedig csak ugyanazok az emberek és házak vesznek körül, mint nappal. Varázslatos.

A legszebb kilátás: Santorini

A régi Thira szigete k.e. 1500-ban felrobbant, így a vulkánkitörés után új sziget alakult ki. Fira városa a sziget nyugati peremén ül, ahonnan szinte rögtön kezdődik a nagyon mély 350 méteres sötétkék tenger.
Ez az a hely, amelyről a legtöbb görög képeslap készül. A sziget hangulata valóban különleges, és az árai igen kedvezőek.

A legjobb ételek: mindenhol és sehol

A görög konyha nem tartozik a világ konyhái közé, de az idelátogató meg kell találja a legjobb, legfrissebb ételeket a környéken.
Legyen szó friss halról, bárányhúsról, a helyi olíva olajról vagy a szabadban elkészített rostonsültekről.
Ha borról van szó, válassz helyi borokat, nem cabernet savignon és chardonnay utánzatokat. Az Icarus márka például rendszeresen nyer nemzetközi díjat is.

A legjobb lakatlan sziget: Farmakonisi

Amikor Julius Caesar még fiatal volt, elrabolták a kalózok, és évekig itt tartották fogva. Amikor családja kifizette a váltságdíjat, a sziget teljes lakosságát megfeszítették, ezért a sziget soha nem tért igazán magához.
A kompok nem igazán állnak itt meg, de a közeli Arkiról vagy Gaidarosról lehet csónakot bérelni.

A legérdekesebb vadon élő állatok: Tilos

A múlt század elején egy vándorcirkusz hajótörést szenvedett Tilos lakatlan szigetén. Két tigrisnek sikerült kiúsznia a partra, akik hegyi kecske diétára kényszerültek…a történet csak legenda.
Ami igaz, hogy a sziget különleges lakói voltak egykor a törpeelefántok, és több madárfaj vándorol ide, mint bármely más Földközi-tengeri szigetre.

A legmonumentálisabb: Nas, Icaria

Csodálatos, de igen zsúfolt sziget(ek). Nas-ban rengeteg templomrom található, melyet 1857-ben leromboltak.
Az Artemision szikláiról csodálatos kilátással tekinthető meg a naplemente.

A legjobb relaxáló nyaralásra: Korfu

Aki ki akarja engedni a gőzt és nyugodt, varázslatos helyre vágyik, válassza Korfut. Olvasgatni a parton, szigetsétákra menni kiváló hely.

A legjobb ünneplésekre: Skyros

Az egyik leghangulatosabb görög szigetnek tartják, ahol nyugalomra találhatunk. Szerencsére még nem özönlötték el a nagy turista tömegek. Senki sem járt ott, akinek ne tetszett volna Skyros hangulatos szigete.

A legjobb felfedezetlen sziget, Gavdos

Európa déli szigete úgy fest, mint a legtöbb görög sziget 40 évvel ezelőtt. Két strandja Agios Ioannis és Potamos a földközi-tenger legszebb strandjaival versenyzik.
Állandó lakossága kevesebb, mint 40. Mostanában egyre több művész és csendes helyre vágyó turista látogatja. Nem könnyű ide eljutni, a komp ritkán jár erre, de megéri.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!