Minden idők 4 legszebb karácsonyi reklámja

Minden idők 4 legszebb karácsonyi reklámja

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Minden idők 4 legszebb karácsonyi reklámja

Sírtunk, nevettünk, meghatódtunk és gyorsan felhívtunk valakit, aki fontos nekünk. Így hatottak ránk ezek a karácsonyi videók, amelyek biztosan téged is ünnepi hangulatba hoznak majd.

1. A karácsonyi csoda

A Sainsbury „1914” című karácsonyi reklámja nem egy megszokott helyszínt választott az ünnepi tematikához: az első világháború lövészárkaiba repít bennünket, ahol német és angol katonák a családjuktól távol töltik a karácsonyt, a földbe ásott menedékekben – egészen addig, amíg fel nem csendül a Csendes éj – a karácsonyi dal, amit a maga nyelvén, de mindenki együtt kezd énekelni, hogy végül két fiatal katona kimerészkedjen a lövészárkok védelméből.

A kisfilm még meghatóbbá válik, ha tudod, hogy igaz történeten alapul: az első világháború „karácsonyi csodájaként” ismert esemény valóban megtörtént, a közösen ünneplő katonákat pedig idővel át is kellett helyezni más-más frontvonalakra. Ez után a karácsony este után ugyanis soha többé nem voltak hajlandóak egymásra lőni.

2. Ideje hazatérni

Az Edeka karácsonyi reklámjában egy idős bácsi hangüzenet vár a telefonján: egyik gyermeke sem tud hazamenni karácsonyra, és ígérik, hogy majd jövőre, legközelebb már biztosan, mindenképpen. De mi van akkor, ha már nincsen legközelebb? A szívfacsaró kisfilm arra emlékeztet, hogy próbáljunk a mostban, a jelenben időt szakítani azokra, akik fontosak nekünk, mert hiába találunk időt rájuk akkor, amikor már nem lesznek közöttünk – az elmulasztott ünnepeket ekkor már nem lesz lehetőség bepótolni.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»