Kiderült, mi lett 2021 növénye: tuti, hogy te is akarsz majd egyet otthonra

Kiderült, mi lett 2021 növénye: tuti, hogy te is akarsz majd egyet otthonra

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Kiderült, mi lett 2021 növénye: tuti, hogy te is akarsz majd egyet otthonra

Az 1-800-Flowers egy virágokkal, növényekkel foglalkozó blog, ahol minden évben megválasztják az év virágát és növényét. Ez pedig idén sem volt másképp, ráadásul ezúttal igazi különlegességekre esett a választásuk.

Mindegy, hogy jó érzéked van a kertészkedéshez, vagy nehezen tudod életben tartani a legigénytelenebb szobanövényeket is, a 2021-es év növénye ugyanis tökéletes választás lesz mindenkinek! Előnye, hogy nem igényel túl sok figyelmet, így még annál is jól érzi magát, akinek nincs affinitása a növényekhez, vagy kevés a szabadideje az átültetésekhez és locsolásokhoz.

Nem is húzzuk tovább az időt, és felfedjük, hogy a blog szerint a 2021-es év növénye a piros nyílgyökér lett!

 

És hogy miért épp a nyílgyökér?

A döntéshozók azzal indokolták választásukat, hogy erre az évre olyan növényt kerestek, ami jól szimbolizálja az optimizmust, amit 2021-ben viszont szeretnénk látni. 2020 nem volt egyszerű év számunkra. Azonban most, hogy magunk mögött hagyhattuk ezt az évet, ideje, hogy a hozzáállásunkon és terveinken is változtassunk. Ezt a virágot elsősorban a hála érzésével azonosítják, hiszen leveli épp úgy formálódnak, mint egy imádkozó kéz, és most mindennél nagyobb szükségünk van erre. 

A nyílgyökér eredetileg Közép- és Dél-Amerika őserdeiből származik, de mára már kinőtte magát, és számos lakásban is találkozhatunk vele. Származásából fakadóan talán nem meglepő, hogy szereti a melegebb szobákat, ezért leginkább 18°C-ban érzi jól magát. Bár a tűző nap nem tesz jót neki, alapjáraton a világos helyiségeket preferálja. Ez azt jelenti, hogy udvarra maximum nyáron szabad kirakni, és estére érdemes bevinni!

Vízigénye tavasszal és nyáron nagy, télen kicsit kevesebb, de ha erre odafigyelsz, meghálálja pirosas színű leveleivel, és fehér virágjaival. Bár ez utóbbi nem annyira jellemző, de levelei látványosabbak, így nem támad hiányérzeted nélkülük. Ebből kifolyólag ékes dísze lesz bármilyen szobának, és előszeretettel ajánlják a különlegességek kedvelőinek, hiszen kitűnnek a megszokott szobanövények közül.

Ráadásul jó hír, hogy azoknak is érdemes lehet beszerezni, akik kisebb lakásban élnek, hiszen maximum 30 centire nő meg, így hiába a bokros növekedés, túl sok helyet nem foglal el.

És mi lett az év virága? 

Az 1-800-Flower blog persze nem csak 2021 növényét választotta meg, de egyúttal az év virágja címet is kiosztották. Idén pedig egy régi ismerős kapta meg ezt a kitüntetést.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»